Selv de store fotballklubbene vil stå overfor en vanskelig periode

Etter den sure svie kan Liverpool forvente en mer søtere kløe.

18. mar 2020 kl 00.19 Torbjørn Flatin

Premier League vil starte opp igjen tidligst 3. april, og innerst inne er det vel svært få som tror dette er en aktuell dato å komme tilbake etter koronavirus og at folk vil måtte være uten engelsk toppfotball atskillig lenger enn det.

UEFA antydet at man ønsker og håper at det vil sørge for at ligaspillet kan bli forsinket ferdig nå som man har flyttet EM-sluttspillet denne sommeren. Det samme gjelder for Copa Amerika og bl.a. Liverpools brasilianere.

UEFA har sagt at man ønsker sesongen 2019/20 ferdig i løpet av juni, selv om det virker å være litt uenighet hvor fast det tidsperspektivet er. Premier League har ni runder igjen å spille, og vil kreve en drøy måned med spilletid.

Salg av færre trøyer

Det som er sikkert er at fotballklubber på alle nivåer i Europa vil merke de neste ukene uten spill. Ikke minst manglende inntekter på kampdager.

Liverpool på sin side bytter drakt og klesleverandør fra 1. juni, hvor giganten Nike blir klubbens sponsor. Det i en avtale hvor en solid del av sponsorinntektene til LFC vil være avhengig av salgstallene for bl.a. nye kamptrøyer med logoen til Nike på.

– Vil folk kjøpe færre trøyer? Ja, det tror jeg de vil. Mange firma vil slite som følge av det som nå skjer, som de som holder på med reiser, servicenæringer og underholdning, sier finansekspert Kieram Maguire til Liverpool Echo.

– Trolig vil vi få se reaksjonene fra økonomiske sammenbrudd gjennom den evnen som fans har til å betale, fortsetter Maguire.

Korona vil påvirke utstyrssalg

– En vil håpe at Nike tar dette med i betraktningen når de sitter pris på trøyene, men de har gjort sine kalkuleringer basert på at de får topp pris for sine produkter.

– Kanskje må de revurdere, om det så bare er for en sesong.

– For Nike ville annonseringen hos Liverpool vært et flaggskip for dem og virusutbruddet vil ha kommet som en skuffelse. Når det skjer mens samlinger av mennesker fortsatt ventes å være veldig redusert, da er det klart at det vil påvirke salget.

– Nå vil vi alle forvente at mer normale forhold vil komme tilbake og vi må arbeide med det for mål.

– Den dagen sesongen 2020/21 starter vil salget fyke til vers igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]