Kraftig økning på lønnsbudsjettet

Investerte stort i troppen før Champions League-triumfen.

28. feb 2020 kl 08.18 Arve Vassbotten

Sommeren 2018 forsterket Liverpool laget kraftig, noe som i juni 2019 betalte seg i Champions League-triumfen i Madrid.

Alisson Becker (£65m), Naby Keita (£52.5m), Fabinho (£39.3m) og Xherdan Shaqiri (£12m) kom inn, og det var etter at også rekordkjøpet Virgil van Dijk kom til klubben for 75 millioner pund et halvt år tidligere. 

Med de høyprofilerte kjøpene økte også lønnsutgiftene til 310 millioner pund sist regnskapsår. Året før var de på 263 millioner pund.

Regnskapsåret endte 31. mai, dagen før triumfen i Champions League.

47 millioner på nye kontrakter

Av dette skal 47 millioner pund ha blitt brukt på fornying av kontraktene til 11 spillere. Deriblant Sadio Mane, Roberto Firmino, Mohamed Salah, Jordan Henderson, Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold. Alle har nå kontrakt minst ut 2023, ifølge The Telegraph

Forrige regnskapsår ble det brukt 223 millioner pund på å forsteke laget i form av nye kjøp og nye kontraktsinngåelser.

– Styrkingen av den økonomiske stabiliteten i klubben, gjør at vi kan gjøre store investeringer både i spillerrekruttering og infrastruktur. Å kunne bruke over 220 millioner pund på spillere i denne perioden er et resultat av en suksessfull businessstrategi, sier LFC’s chief operating officer Andy Hughes i en kommentar til tallene.

Liverpool fikk et overskudd på 42 millioner pund før skatt i fjor, og hadde en omsetning på 533 millioner pund, som er opp 80 millioner pund fra året før.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]