Økonomisk suksess for Liverpool

De rødes langvarige og gode form på fotballbanen gir grønne tall på kontoutskriftene.

27. feb 2020 kl 12.12 Kenneth Baraas

Torsdag morgen kunne klubben annonsere et overskudd på 42 millioner pund før skatt i det siste regnskapsåret. En av hovedgrunnene til at de røde kan skilte med en oppsving på nærmere 80 millioner pund i omsetning i 2019, er Champions League-triumfen forrige sesong, ifølge Liverpool Echo. Totalen lyder på £533m. 

Det er blant annet takket være de enorme TV-inntektene som har økt med hele £41m til £261m. Den kommersielle biten har også vært med å bidra, der det har vært en økning på £34m til totalen på £188m.

Blant verdens beste

Inntektstallene fører til at Liverpool befinner seg på en syvendeplass på Deloittes liste over de rikeste klubbene i verden, Manchester Ciy, Paris St. Germain, Bayern München, Manchester United, Real Madrid og Barcelona er lagene som ligger foran.

Tallene inkluderer også sommervinduet i 2018, der Liverpool hadde på spanderbuksene. Alisson Becker (£65m), Naby Keita (£52.5m), Fabinho (£39.3m) og Xherdan Shaqiri (£12m) er overganger skal være registrert i regnskapet for det siste året.

Manchester City er som kjent under etterforskning for brudd på Financial Fair Play, mens tegnene er gode hos Liverpool. Til tross for store utgifter i form av spillerkjøp og lønninger, så makter klubben å gå i solid overskudd - samtidig som det betales ned for gjeld for blant annet stadionutvidelse. 

Liverpool har bygget seg opp til å bli Premier Leagues beste lag med eierskapet til Fenway Sports Group, og eierne smiler nok også godt når de logger seg inn på nettbanken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]