Telegraph:Premier League har kriseplanen klar - håper å fullføre sesongen bak lukkede dører i løpet av seks uker i sommer

Kriseplanen har startdato 1. juni, med ligaavslutning rundt 11. juli.

21. mar 2020 kl 21.31 Einar Kvande

Telegraph melder i kveld at Premier League har laget en kriseplan om innebærer at man starter opp igjen inneværende sesong etter 1. juni.

Planen gjør det mulig å fullføre sesongen i løpet av seks uker, og starte 2020/21-sesongen den 8. august. Dette vil forhindre en økonomisk katastrofe for klubber med høye lønnsbudsjetter.

Det er ti uker til startdatoen 1. juni. Dette er en målsetting, men det er langt fra sikkert dette er mulig. Men med utsettelsen av EM er det et av de beste scenariene som Premier League og Football League ser for seg.

Kamper for tomme tribuner

Planen innebærer at kampene skal spilles bak lukkede dører, noe som nå er allment akseptert blant klubbene som en løsning.

Regjeringen må imidlertid godkjenne at man får ha førstehjelpsmannskaper tilstede på kampene. Tilgangen på slike mannskaper er ingen selvfølge i disse koronavirus-tider. 

Planen med å avslutte sesongen rundt 11. juli, inkludert FA-cupen, er utfordrende, men mulig å gjennomføre, og det er noe som TV-selskapene Sky Sports og BT Sports vil akseptere.

Dersom sesongen kan avsluttes i løpet av disse seks ukene vil det også bety at klubbene får fire uker med forberedelser foran den nye sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]