Diskuterer lønnskutt for alle Premier League-spillere

Hvis Premier League utsettes igjen, vil spillerne sannsynligvis få redusert sine utbetalinger.

25. mar 2020 kl 13.26 Arve Vassbotten

Premier League-klubbene har nå diskusjoner om å be spillerne ta et betydelig lønnskutt i tiden framover. Det er også et stadig økende press på Professional Footballers Association (PFA) om å godkjenne kuttene, skriver The Telegraph.

En kilde avisen har snakket med, ønsker at spillerne skal ta et lønnskutt på så mye som 50 prosent.

– For oss er det essensielt at spillerne er med på det. De må stå skulder til skulder i dette. Spillerne må være en del av løsningen, sier kilden til avisen.

En lønnsreduksjon på rundt 20 prosent virker imidlertid mer sannsynlig, og dette har også blitt diskutert i andre klubber. Det hevdes at lønnsreduksjon kan bli et hett tema på neste møte i Premier League 3. april.

Snitt på 61500 pund i uka

Selv om klubbene kan ta egne avgjørelser, er det ifølge Telegraph et ønske om at man kommer til en enighet mellom alle de 20 klubbene før det eventuelt kommer en ny utsettelse av sesongen.

PFA har hintet om at det vil bli et tema med lønnskutt, men det gjenstår å se hva spillerorganisasjonen vil gå med på.

Ifølge Global Sports Salay tjener Premier League-spillerne 3,2 millioner pund i snitt i året, noe som tilsvarer 61500 pund i uka. Det tilsvarer 800.000 norske kroner i uka med dagens pundkurs.

Spillerne og ledelsen i Bayern München har fra før gått med på et lønnskutt på 20 prosent. Det gjør de for å vise sympati med andre ansatte i klubben som får lide under krisenn, og for å prøve å redde arbeidsplasser i administrasjonen og andre steder. Det samme har skjedd i Fortuna Dusseldorf og Borussia Moenchengladbach. Det er ventet at Bundesligaklubber som Borussia Dortmund, Werder Bremen, Schalke og Bayer Leverkusen også vil gjøre noe lignende, ifølge The Times.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]