Dette sa Klopp til spillerne og støtteapparatet før han sendte dem hjem fra Melwood

Manageren samlet alle i kantinen på Melwood.

24. mar 2020 kl 21.34 Arild Skjæveland

13. mars stengte Liverpool ned Melwood for spillere og støtteapparat, og har ikke trent sammen som lag siden det. Koronaviruset og smittefaren har gjort at alle spillerne ble sendt hjem.

Noen skadde spillere, som Alisson Becker, skal nå ha vært tilbake på treningsfeltet for å jobbe med det medisinske apparatet, men det er uklart om det fortsatt skjer etter de nye vedtakene som ble iverksatt i Storbritannia mandag kveld.

Da avgjørelsen var tatt for snart to uker siden, samlet Jürgen Klopp både spillere og støtteapparat i kantinen på Melwood. Klopp hadde to beskjeder til klubbens ansatte, rapporterer pålitelige Rory Smith i New York Times

– Hold kontakten

Den første beskjeden, både til spillere og støtteapparat, var at en måtte holde kontakten. Dersom noen følte seg nedfor måtte de kontakte en venn eller ta kontakt i en av de mange WhatsApp-gruppene fotballklubber bruker for å holde kontakten utenfor banen.

– Dere har nummeret mitt. Bruk det gjerne, skal manageren ha sagt ifølge Smith.

Den andre beskjeden, gjaldt smitte. Dersom noen begynte å føle seg uvel, eller hadde noen som helst bekymring for om de hadde fått koronaviruset, måtte det rapporteres til klubblegene Jim Moxon og Sarah Lindsay umiddelbart.

Han sa at ingen måtte være flau over å ta den telefonsamtalen, eller føle at de måtte skjule symptomene og frykte at det gjorde at lagkameratenes vei tilbake på jobb ble lenger. Selv om det skulle hindre Liverpools lange ventetid på tittelen.

– Den første spilleren som får det, er ikke idioten.

Ble rådet til å bli i England

Klopp svarte også på spørsmålene han forventet at spillerne hadde til situasjonen. Tirsdag ble det rapportert at Chelsea har latt Willian reise tilbake til Brasil for å være med familien. Dét var ett av spørsmålene Klopp svarte på. 

Det var ikke alvorlig, men spillerne ble rådet om å bli. Slik situasjonen var, er det heller ikke realistisk.

Det var heller ikke noen dato klar for når de kunne komme tilbake. Det er det fortsatt ikke.

Ifølge Smith var det god aktivitet på spillernes WhatsApp-gruppe over helgen. Temaene var ikke ligatittelen eller om sesongen kom til å bli strøket - men hva de hadde sett på nyhetene. Det var der idéen til Jordan Henderson om å støtte byens matbanker skal ha kommet fra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]