The Athletic:– Flere klubber er i ferd med å snu, og vil ha sesongen avsluttet nå

Innstillingen har vært at alle klubbene vil ha sesongen ferdigspilt. Men ikke alle mener det, og noen er i ferd med å snu...

27. mar 2020 kl 09.32 Arild Skjæveland

Neste fredag skal Premier League-klubbene ha et nytt møte, der veien videre midt i Korona-krisen helt sikkert står øverst på agendaen. I utgangspunktet var det et møte der VAR skulle være tema, men nå står en oppi langt større utfordringer.

På forrige møte var Premier League-klubbene samstemte i at årets sesong skulle fullføres før en gikk i gang med en eventuell ny sesong, og en gikk inn for å utsette. I førsteomgang til 4. april, og deretter til 30. april. Trolig kommer det nok en utsettelse - men det skal nå være flere klubber som er i ferd med å snu.

Det rapporterer David Ornstein i The Athletic, en av journalistene med best kildenettverk i England. 

Flere Premier League-klubber ønsker nå at sesongen skal avsluttes umiddelbart, og spilles på nytt når det er trygt igjen. Det vil bety at Liverpool nektes sin første ligatittel på 30 år.

– Moralsk galt

En kilde Ornstein har vært i kontakt med, sier at det er feil at sport i det hele er tema slik situasjonen nå er.

– Du ser folk som sitter på Premier League-møtet rundt Skype. Egoene deres tåler ikke å se seg selv i speilet. Det som er fakta, er at de ikke er like viktige som en utkjøring fra Tesco (supermarkedet) akkurat nå. Vi driver med et spill. Ikke mer, ikke mindre. Det er ikke rom for sport for øyeblikket, siteres kilden i The Athletic.

Så sent som i forrige uke skal 100 prosent av klubbene ha vært enig i at 2019/20-sesongen måtte bli fullført, uansett. Selv om det betyr kamper bak lukkede dører. Alternativet med å stryke sesongen var helt uaktuelt - og mye av grunnen til det er de £762 millionene som kan måtte bli tilbakebetalt til rettighetshaverne for TV. Det er penger som allerede er fordelt.

NYTT MØTE: 3. april skal det være nytt møte mellom Premier League-klubbene.

NYTT MØTE: 3. april skal det være nytt møte mellom Premier League-klubbene.

Skepsis internt

Ifølge Ornstein har klubber nå fått sterke forbehold mot å fortsette sesongen under koronaviruskrisen, og lener mot at sesongen må spilles på nytt - uansett hva konsekvensene er. 

Karren Brady i West Ham er den som har uttalt seg og sagt at sesongen må stoppes og nulles ut. En annen styreformann skal nå være oppgitt over at idrett i det hele vurderer å starte opp igjen midt i denne krisen, og sier «det vi gjør er galt». 

En annen kilde sier til The Athletic at sesongen bare må strykes.

– Jeg håper at situasjonen endrer seg, men dessverre er verden i endring, og den endrer seg til det verre for hver dag. Det er helt klart hva som vil skje. Det er en pandemi i verden. Du starter bare på nytt, og veldig få taper på det. Liverpool, ja, men i det store bildet, så betyr det ikke noe. Du må bare starte igjen, siteres kilden.

– Dette kommer til å bli verre her i Storbritannia, så det handler ikke om at spillere skal tilbake på trening. Dersom vi blir hjemme og isolerer oss i de neste to-tre månedene så kommer vi oss gjennom det, men selv da vil en trenge tid for å komme tilbake til normalen, ellers vil det komme igjen. Dersom vi er heldige, vil den nye sesongen starte i september.

– Dersom de ønsker å si «sesongen er over, og vil starte opp igjen med de ni siste kampene i september», så fantastisk, men det er ikke gjennomførbart. Bare avslutt ligaen uansett hvilke konsekvenser det har. Avslutt det, og si at en ny sesong vil starte i september. Vi ser ut som vrange latterlige barn nå. Jeg mener det vi gjør er galt, og vil håpe at kollegaene mine nå mener det samme. Verden har endret seg - det er et skummelt sted for øyeblikket, og vi må behandle det alvorlig, sier den ikke-navngitte videre.

– Prioriteringene er feil

En annen høyt ansatt i en klubb har også uttalt anonymt, og mener prioriteringene er helt feil.

– Innstillingen vi har er latterlig. Det er så mye større problemer som må håndteres, og likevel er alle spørsmål: «Vil Liverpool bli mestere?» Det betyr virkelig ikke noe.

– I verdenshistorien, vil dette stå som en veldig utfordrende periode. Det er et sted for fotball og underholdning, men det er når det er problemfritt og uten store saker som må håndteres. 

– På et møte nylig, var det en klubb som sa «jeg skal la spillerne mine dra på ferie, men dersom de blir stående fast fordi situasjonen endrer seg, tror dere myndighetene vil sende privatfly for å få dem tilbake hit så de kan spille fotball? Det er så frakoblet og latterlige de er.

For at sesongen skal avsluttes og strykes, må 14 av de 20 klubbene stemme for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]