– FIFA vil ikke la Bosman-spillere bytte klubb før sesongen er fullført

Muligens en stor utvikling, med tanke på hvordan denne sesongen skal fullføres.

26. mar 2020 kl 20.01 Arild Skjæveland

Premier League-klubbene ønsker å fullføre årets sesong. EM er flyttet, og planen akkurat nå er at denne sesongen skal avsluttes før neste kan starte, uansett når det blir.

Spillerkontrakter som går ut 30. juni har blitt sett på som et av de største hinderne for å få til en løsning som gjør at sesongen strekker seg inn i juli, og muligens enda lenger.

Spillere kan i utgangspunktet forlate klubben de nå er i og gå til nye klubber 1. juli. 

Grep fra FIFA

Ifølge The Times, som har fått innsyn i et dokument, har FIFA omtalt pandemien som en «uforutsett hendelse» som kan hindre kontrakten fra å bli oppfylt. 

Det vil gi FIFA muligheten til å hindre spillere fra å bytte klubb før ligaene er ferdigspilt - selv med overganger som allerede er avtalt. 

FIFA har satt ned en arbeidsgruppe som skal håndtere situasjonen verden nå er oppe i, og hvordan en skal løse overgangsvinduet er en stor del av deres arbeid.

De ønsker nå å forlenge alle kontrakter som går ut frem til sesongen er ferdig, og avtaler mellom spillere og nye klubber må settes på vent. Det vil nok være en del spillere, agenter og advokater som vil protestere dersom det blir slik.

Det gjelder 66 førstelagsspillere i Premier League. Deriblant Adam Lallana, Nathaniel Clyne og Andy Lonergan i Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]