Mulige rettstvister ved avbrutt sesong i Premier League kan gi kamper uten publikum

Mye står på spill både på og utenfor banen angående fullførelse av sesongen 2019/20.

17. mar 2020 kl 00.22 Torbjørn Flatin

Dersom Premier League 2019/20 skulle bli erklært ugyldig vil det være en rekke viktige betraktninger som må gjøres, i tillegg til at Liverpool vil hevde at de fortjener å gjøre hevd på ligagullet.

Det inkluderer klubber som Leeds og West Bromwich, som pr. dag er på direkte opprykk plass i Championship. Ifølge The Athletic står disse klubbene i fare for å miste £150M hvis et mulig opprykk glipper, mens The Times mener beløpet kan dreie seg om £200M.

I bunnen av Premier League er det ennå mer uklart, hvor Bournemouth, Aston Villa og Norwich er under streken, men hvor Villa vil rykke opp i sikkerhet hvis de vinner sin hengekamp.

Ingen rykker ned

Ifølge noen av de som styrer skal, hevder The Athletic, det være tro på at dersom en solid majoritet av stemmer er i den ene eller annen retning vil det være nok til at verken Premier League eller Football League står i fare for å tape noen eventuell rettsak.

En kilde skal ha hevdet at dersom de aller fleste av 20 klubber sier «absolutt, vi ønsker å stoppe dette nå, med motstand av en eller to, da vil enhver dommer måtte trå veldig varsomt.»

Å unngå en kaotisk situasjon er noe klubbene vil prøve å unngå etter diskusjoner denne uka, hvor et forslag skal gå ut på at Leeds og West Bromwich får opprykk til Premier League og det vil ikke være noen som rykker ned fra Premier League, som igjen vil antyde at fem lag går ned fra toppdivisjonen i 2020-21.

Problemene vil nok ikke stoppe der, da The Athletic stiller spørsmålet om Premier League i så fall bryter kontrakter angående både hjemlige og internasjonale rettighetsholdere, samt at klubber kan komme i trøbbel angående reklame på trøyer og inne på stadion.

En kilde hevder at det kan medføre kamper uten publikum.

Et annet synspunkt skal være at dersom det fortsatt er spillere som er påvirket av koronaviruset vil det bli sett på som en hvilken som helst annen skade eller sykdom.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]