Erkerivalen støtter at sesongen skal fullføres

Flere klubber er i ferd med å snu, men Liverpools største rival ønsker fortsatt at denne Premier League-sesongen skal fullføres.

27. mar 2020 kl 18.31 Arve Vassbotten

Neste fredag skal Premier League-klubbene ha et nytt møte, der veien videre i korona-krisen garantert blir det sentrale punktet.

På forrige møte var Premier League-klubbene samstemte i at årets sesong skulle fullføres før man går i gang med en ny sesong. Trolig kommer det nok en utsettelse i slutten av neste uke - men nå skal også flere klubber ha snudd, og ønsker at sesongen skal avsluttes umiddelbart. Det skrev journalist David Ornstein i The Athletic fredag.

Så sent som i forrige uke skal det ha vært full oppslutning blant klubbene om at 2019/20-sesongen måtte bli fullført, uansett.

Støtter at det fullføres

Seinere på dagen publiserte Manchester United en oppdatering på sine hjemmesider som i hvert fall tyder på at de ønsker å fortsette sesongen. 

Der står det at de «støtter den kollektive holdingen om at Premier League, Fa-cupen og UEFAs cupene skal fullføres».

Dette kommer fram i en publisering fra klubben angående hva som nå skjer med billetter.  

Manchester Uniteds sjef, Ed Woodward, var også de som hevet røsten for at sesongen skulle bli spilt helt ut, om det så var til september eller oktober, på forrige møte i Premier League. 

– Fotball er ikke det viktigste

For Liverpools sjanse til å sikre det 19. ligatrofeet, er det naturligvis gode nyheter om flere av storklubbene støtter forslaget.

Jürgen Klopp sa på sin side lite om hva slags forventninger han har til resten av sesongen, da han svarte på spørsmål fra sitt hjemmekontor. 

– Vi har sagt det ofte nok, og jeg tror alle vet det - fotball er ikke det viktigste i verden. 100 prosent ikke det viktigste. I dette øyeblikket er det klart hva som er det.

– Den eneste måten å få fotballen tilbake så snart som mulig, dersom det er det folk vil, er at jo mer disiplinerte vi er nå, jo tidligere vil vi steg for steg få livene våre tilbake. Slik er det.

– Det finnes ingen annen løsning for øyeblikket. Ingen har en annen løsning. Vi må være disiplinerte, og holde avstanden til andre mennesker. Vi kan fortsatt gjøre noen ting, men ikke mye. Vi må bare roe oss ned litt på enkelte områder, sa Jürgen Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]