Slik slår Klopp i hel tiden mens han må holde seg hjemme– Jeg prøvde Ox sin dans. Det gikk ikke så verst!

Liverpools manager må holde seg innendørs.

27. mar 2020 kl 14.11 Arild Skjæveland

Som alle andre, må Jürgen Klopp og spillerne holde seg innendørs de neste ukene. Det gjelder for hele Storbritannia, for å hindre spredningen av Korona-viruset.

I et intervju med LFCTV som du kan se i videovinduet øverst, forteller manageren hvordan han har slått i hel tiden. Han holder kontakten med spillerne og støtteapparat på WhatsApp. James Milner har vært spesielt aktiv i denne «inneperioden», og klipper gresset med linjal.

Alex Oxlade-Chamberlain var først ute, med en dansevideo med samboeren. Den har Klopp prøvd seg på.

– Jeg har ikke kuttet gresset, men jeg prøvde Ox sin dans! Det ikke ikke så verst som du kanskje tror! sier Klopp.

– Det er viktig i disse tider at vi tar situasjonen alvorlig, men vi er mennesker. For øyeblikket er vi hjemme, og når du er hjemme kan du ikke gjøre noe som hjelper på utsiden. Vi er ikke helsearbeidere, og jobber ikke på supermarkedet. Du må holde oppe humøret, og må holde oppe andre sitt humør. Dersom guttene gjør noe på Instagram, så lenge det er lovlig, er jeg glad for det - det viser at de er morsomme og sånt. 

– Jeg liker det godt. Jeg liker lagoppstillingene de gjør Alt dette er morsomt, det er bra, sier manageren.

Klopp har som alle andre brukt mye tid foran TV-apparatet.

– Jeg har sett noen filmer. Jeg så Taken-trilogien igjen! For å være ærlig, så er det sånn det er. Du gjør mange ting som du vanligvis ikke gjør. Jeg er fortsatt i den perioden. To uker er lenge, men ikke så lenge.

Savner alle på Melwood

Manageren savner det å kunne gå på jobb.

– Jeg savner alle. Jeg savner bare alle. Det er to uker, og jeg er ikke på ferie. Vanligvis er du et sted, og det er ikke et tidspunkt da du savner støtteapparatet og kollegaene dine. Men for øyeblikket, så gjør du det. Vi savner hverandre, og liker å jobbe sammen. 

– Vi har mye kontakt med WhatsApp-grupper, telefon, FaceTime og sånt, så vi ser hverandre mye, men det er ikke slik vi ønsker eller er vant med. De gjør fortsatt en utrolig jobb. Ja, vi har de samme problemene, men det kommer noen spesielle problemer på toppen. Vii har spillerne, og det er vanskelig for fotballspillere, på samme måte som det er for meg, å kunne handle mat. Vi må holde avstand, og prøver på det.

SAVNER ALLE: Jürgen Klopp forteller at han savner alle på Melwood - spillere og støtteapparat.

SAVNER ALLE: Jürgen Klopp forteller at han savner alle på Melwood - spillere og støtteapparat.

– Nå har vi den andre uka hjemme, så vi må organisere. Det Mona Nemmer gjør er utrolig, helt utrolig. Det er på høyeste nivå. Jeg finner ikke de riktige ordene for det. Det Andreas Kornmayer gjør med de fysiske trenerne, hvor kreative de er med ulike ting vi kan bruke. Så klart gjør vi også ting, men vi er sammen og gjør de samme tingene samtidig. Det er mulig teknisk nå - men de har sine egne program, sender videoer, gir utfordringer og alt det der.

Ny lege på plass

Andy Massey forlot Liverpool FC 1. mars. Nå har det kommet nye folk på plass.

– Vi hadde en vanskelig situasjon med det medisinske apparatet. Andy Massey gikk til FIFA, og så kom Jim Moxon inn ut fra ingenting sammen med Sarah Lindsay. de gjør en utrolig jobb med å samle informasjon. 

– Du kan bare se det for deg - du går i isolasjon, og du hører fra utsiden at de første tegnene på Korona-viruset er sår hals og litt hodeverk. Hvem kan si at de ikke våkner opp neste morgen, med den informasjonen, og kjenner det litt i halsen og hodet? Det er sånn mennesker er, og det var det samme for oss. Så ringer du legen, og det er du vant med i slike situasjoner, så de må roe det ned. Lee Richardson, psykologen, så klart.

– Alle fysioterapeutene er forhåpentligvis ikke så travle for øyeblikket, fordi de ikke har lov å gjøre ting med spillerne. Ray Haughan har organisert alt sammen med Louise Dobson. Det er utrolig. Vi gjør de samme tingene utenom å møtes og trene sammen. Det er så klart det vi elsker å gjøre, men vi respekterer 100 prosent situasjonen.

– Fotball er ikke det viktigste

Jürgens beskjed til supporterne for to uker siden var at det var viktigere ting i livet enn fotball. Det repeterer han i dag.

– Vi har sagt det ofte nok, og jeg tror alle vet det - fotball er ikke det viktigste i verden. 100 prosent ikke det viktigste. I dette øyeblikket er det klart hva som er det.

– Den eneste måten å få fotballen tilbake så snart som mulig, dersom det er det folk vil, er at jo mer disiplinerte vi er nå, jo tidligere vil vi steg for steg få livene våre tilbake. Slik er det.

– Det finnes ingen annen løsning for øyeblikket. Ingen har en annen løsning. Vi må være disiplinerte, og holde avstanden til andre mennesker. Vi kan fortsatt gjøre noen ting, men ikke mye. Vi må bare roe oss ned litt på enkelte områder.

– Vi må gi folkene våre på sykehusene, legene, sjansen til å behandle folk med alvorlig sykdom med full konsentrasjon. Vi må gi folk tid til å bygge respiratorer, og tid til å finne løsninger. Det vil komme et øyeblikk der andre smarte folk finner en vaksine for viruset, men frem til det må vi sørge for at vi gjør det beste for folkene der ute. 

– Du hører mer og mer om at det ikke bare er for de svake og eldre - det er ikke bare det. Det er unge folk involvert som også kan dø, men det handler ikke om det. Det handler bare om å vise hjerte og litt fornuft, og gjøre de riktige tingene. Bli hjemme så lenge vi må, og så - på et tidspunkt, vil vi også spille fotball igjen - 100 prosent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]