Skal diskuteres på Premier League-møtet fredag:Planlegger oppstart allerede i mai - dersom de får tillatelse fra myndighetene, folkehelsen og PFA

Forslaget skal diskuteres når klubbene igjen møtes over videokonferanse.

31. mar 2020 kl 08.39 Arild Skjæveland

Avisene er fulle av forslag og idéer til hvordan Premier League-sesongen kan avsluttes denne sommeren - men slik er også situasjonen, ifølge de som følger saken tett. Det kommer til å være en rekke forslag på bordet, og det er mange hensyn som må tas.

Martin Samuel og Matt Hughes i Daily Mail rapporterer at det nå jobbes med en løsning der Premier League starter opp igjen allerede første helgen i mai, med en planlagt avslutning 12. juli. 

Forslaget skal diskuteres på fredagens møte mellom klubbene - men er helt avhengig av offentlig støtte fra myndighetene, folkehelsen og spillerorganisasjonen PFA.

Mye penger på spill

16. juli skal være en nøkkeldato i avtalen med rettighetshaverne. Dersom sesongen ikke er ferdigspilt til det, kan Sky Sports, BT Sport og selskapene som sitter på rettigheter internasjonalt kreve tilbake store summer. Det skal være snakk om hele 762 millioner pund som klubbene må betale tilbake.

Rettighetshaverne har lagt press på Premier League for å få klarhet i situasjonen så snart som mulig, ettersom abonnentene rømmer, og de taper store penger. 

De siste dagene har det vært samtaler mellom klubbledere, og 12. juli skal ha blitt omtalt som den ideelle datoen for å avslutte sesongen. Dersom en får lov å starte igjen i tidlig mai, vil en da ha tid dersom klubber skal få tilbakeslag og tilfeller av smitte. Ifølge Daily Mail er det uklart om en slik tidsramme er realistisk.

Oppstart i mai skal være viktig, ettersom det er er da klubbene får den siste betalingen fra TV-pengene denne sesongen, og er nødvendig for å kunne betale ut lønninger. 

SNART TILBAKE? Trent Alexander-Arnold kan være tilbake på gresset i mai, dersom Premier League får gjennom forslaget.

SNART TILBAKE? Trent Alexander-Arnold kan være tilbake på gresset i mai, dersom Premier League får gjennom forslaget.

Må ha myndighetene med på laget

Sesongen har allerede blitt utsatt to ganger. Først til 4. april, og deretter til 30. april. Ifølge tabloidavisen håper Premier League å slippe en tredje utsettelse. Den datoen blir stående, om de ikke får andre beskjeder fra myndighetene.

Men dette er samtidig som Storbritannia er stengt, og med strenge tiltak for å hindre smitten må en få et unntak av lovverket som gjelder alle andre innbyggere for å få fullført sesongen. 

Premier League er i dialog med myndighetene, og skal ha fått indikasjoner på at de ønsker å få i gang igjen fotballen i en eller annen form så snart som mulig - så lenge det ikke utgjør en risiko og tar for mye av offentlige ressurser. Det har tidligere blitt skrevet om planer for å få alle kampene TV-sendt, og at fotball tilbake på skjermen kan kunne gi nasjonen et løft.

Kamper vil uansett gå for tomme tribuner, med minimalt med sikkerhetsoppbud, og ingen presse. Det vil skje med et TV-team som skal filme kampene, og det er krav om å ha en ambulanse tilstede. 

En av største utfordringene med denne planen vil være å få spillerne til å gå med på det, og derfor må også spillerorganisasjonen PFA overbevises. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]