Tar Premier League-klubbene etter?Store lønnskutt i flere europeiske storklubber

Muligheten for lønnskutt vil trolig være tema på fredagens Premier League-møte.

30. mar 2020 kl 21.36 Arild Skjæveland

Mandag la Lionel Messi ut en melding på sosiale media, der han kom med hardt skyts mot klubbens ledelse etter uttalelser som hintet om at spillerne ikke var villig til å gå ned i lønn under den internasjonale krisen.

Messi skriver videre at spillerne vil gå ned hele 70 prosent i lønn på grunn av pandemien, og vil donere ytterligere for at alle de ikke-spillende ansatte kan beholde lønnen sin under krisen. Det rapporterer ESPN. Det er ikke bare fotballspillerne som midlertidig vil gå ned i lønn, men også håndball-, basketball- og alle andre øvrige utøvere.

Spillerne og styret i Barcelona har vært i forhandlinger siden forrige uke, og nå skal de ha kommet til enighet.

Ikke den eneste storklubben

Barcelona er bare den siste av en rekke storklubber der spillerne ofrer sin del av lønnen for at klubbene skal komme seg gjennom denne tøffe tiden.

I Borussia Dortmund var det klart allerede for en uke siden at spillerne ville ofre en del av lønnen. 

Et annet eksempel er Juventus, der spillerne og manager Maurizio Sarri har gått med på fire måneder med reduserte lønninger. Det vil spare klubben hele 90 millioner euro, meldte klubben i en pressemelding på lørdag.  

Så langt har ikke Premier League-klubbene meldt om det samme, men det kommer helt sikkert til å bli tema i dagene og ukene fremover. Mandag kom meldingen om at Newcastle United kommer til å permittere ansatte, ifølge The Guardian

Fredag skal Premier League-klubbene ha nytt møte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]