– Vi kan bare ikke bruke pengene vi vanligvis bruker, samtidig som vi mister så store deler av summene vi vanligvis får inn

Klubbene ønsker en felles løsning.

30. mar 2020 kl 22.54 Arild Skjæveland

Lønninger til spillere er Premier League-klubbenes aller største utgiftspost, og så lenge det ikke spilles kamper vil ikke alle klubbene være i stand til å betale full lønn til spillerne sine.

Det virker heller ikke sannsynlig at det vil spilles fotball foran tilskuere de neste månedene, og der mister klubbene en ny viktig inntektskilde. 

Nå er det samtaler mellom Premier League-klubbene om å få til en kollektiv løsning på «lønnsproblemet». Det rapporterer Adam Crafton i The Athletic

Spillerforeningen er involvert

Premier League-klubbene jobber med en løsning, og er i dialog med spillerforeningen Professional Footballers’ Association (PFA) og agenter om å finne en løsning.

I Barcelona har de gått med på et lønnskutt på 70 prosent for å komme gjennom krisen. Klubbene ser at de ikke kan fortsette med å betale ut lønninger på denne måten samtidig som mister viktige inntekter.

Dersom sesongen ikke fullføres, kan det bli ekstremt dyrt når TV-rettighetshaverne skal ha tilbake det de har betalt.

«Vi kan bare ikke bruke pengene vi vanligvis bruker samtidig som vi mister så store deler av summene vi vanligvis får inn», siteres en anonym kilde fra en Premier League-klubb til The Athletic.

Det er ikke møte mellom Premier League-klubbene før på fredag, men mandag ettermiddag var det samtaler mellom partene. 

Newcastle har allerede varslet at de vil permittere alle speidere og ansatte ved akademiet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]