PFA:– Spillerne aksepterer nå at spill for tomme tribuner kan være eneste alternativ

I utgangspunktet var spillerne skeptisk til en slik løsning.

23. mar 2020 kl 16.47 Arild Skjæveland

Det kommer ikke til å bli spilt Premier League-fotball før tidligst helt i slutten av april. Trolig kommer det til å gå enda lenger tid før sesongen blir gjenopptatt.

Når det skjer, vil det med all sannsynlighet være for tomme tribuner, med et mål om å bare få denne sesongen ferdigspilt.

David Ornstein i The Athletic rapporterer at løsningen med tomme tribuner nå er i ferd med å få momentum, og flesteparten av spillerne aksepterer at det ikke finnes andre alternativer enn spill uten tilskuere.

PFA har uttalt seg

Bobby Barnes i spillerorganisasjonen Professional Footballers’ Association (PFA) sier at spillerne i utgangspunktet var skeptiske til en slik løsning, men det har nå snudd.

– Det handler mer om at det ikke finnes alternativ. Spillerne er realister. I en ideell verden spiller vi foran supportere, men vi er ikke i en ideell verden, og spillerne jeg har snakket med aksepterer at dersom det må bli sånn, så blir det sånn, sier Barnes i intervjuet med Ornstein.

UTTALER SEG: Bobby Barnes fra PFA, her med Frank Lampard.

UTTALER SEG: Bobby Barnes fra PFA, her med Frank Lampard.

– Dersom vi skal spille ferdig sesongen i tide til at vi i det hele kan vurdere å starte neste sesong, så må vi holde alle alternativer åpne. Dersom det betyr å spille bak lukkede dører for at kontrakter skal kunne beskyttes, terminlisten fullføres og de kommersielle avtalene bli holdt, så tror jeg vi må gå sammen og akseptere at vi må ofre noe for å finne en løsning for hele industrien.

Mener fotballen har et ansvar

Barnes sier også at fotballen har et ansvar med å gi nasjonen et løft, i en tid med global krise. 

– Sporten har et ansvar for å underholde og holde oppe nasjonen gjennom disse vanskelige tidene. Vi blåser opp viktigheten av fotball, men det er uten tvil en stor del av den nasjonale bevisstheten og nasjonens moral.

– Jeg tror store deler av folket håper å få fotballen tilbake så snart som mulig, enten det er på TV eller på stadioner, sier den tidligere West Ham-spissen videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]