Bundesliga med plan som gir håp om fotballstart i mai

Bundesliga ble i dag suspendert frem til 30. april.

31. mar 2020 kl 19.08 Einar Kvande

Premier League-klubbene vedtok tidligere denne måneden å stoppe ligaen frem til 30. april. De to øverste divisjonene i Tyskland, som har vært stoppet siden 11. mars, vedtok i dag å stoppe sine ligaer fram til samme dato. 

Det som gir håp for Liverpool og andre Premier League-klubber er imidlertid Bundesliga-sjefenes plan om å fullføre sesongen. En plan som involverer testing av spillere og stab foran kampene, og arrangere kampene med minimalt med stab og spill for tomme tribuner, skriver Liverpool Echo.

Kommer til å følge med på utviklingen i Tyskland

Fotballtoppene i England kommer nå til å følge utviklingen i Tyskland nøye, med håp om å kunne legge en lignende plan som gjør at sesongen kan fullføres.

Den tyske toppligaen har satt opp en medisinsk arbeidsgruppe, som vil jobbe med prosedyrer for strenge og uavhengige tester av spillere og stab, inkludert tester like før kamp på kampdagene.

Bundesligaen kommer også til å lette på kravene til finansielt fair play, fordi man i Tyskland forventer at klubber vil slite økonomisk på grunn av TV, billlett- og sponsorpenger som uteblir.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]