Liverpool en av fem engelske klubber som er ilagt bøter av UEFA

En rekke europeiske toppklubber er ilagt bøter etter de siste rundene med kamper som ble spilt i Champions League og Europa League.

31. mar 2020 kl 16.36 Einar Kvande

Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham og Wolverhampton er alle blitt ilagt bøter av UEFA for diverse hendelser i forbindelse med klubbenes siste kamper i Europa.

Liverpool fikk en forholdsvis beskjeden bot på 3 250 euro fordi tilskuere på tribunen benyttet seg av bluss foran Champions League-kampen mot Atletico Madrid på Anfield den 11. mars.

Til sammenligning fikk Atletico hele 24 000 euro i bot fordi utganger var blokkert i forbindelse med den første kampen mellom lagene i Madrid.

Manchester City har fått en bot på 3 000 euro for brudd på draktbestemmelsene i kampen mot Real Madrid den 16. februar, en kamp som City vant 2-1.

Manchester United har fått en bot på 12 000 euro for blokkerte utganger i forbindelse med Europa League-kampen mot Club Brugge den 27. februar, en kamp som United vant 5-0.

Club Brugge er blitt ilagt en bot på 20 375 euro for blokkering av utganger og kasting av ting inn på banen i den første kampen mellom lagene den 20. februar.

Mourinho var ansvarlig for at avspark ble forsinket

Tottenham har fått en bot på 20 000 euro for forsinket avspark i 1-0 seieren over RB Leipzig i London den 19. februar, noe som manager Jose Mourinho personlig hadde skylden for. Leipzig fikk en bot på 2 000 euro for ting som ble kastet inn på  banen under kampen i London, men fikk bare en advarsel for at trener Julian Nagelsmann var årsaken til forsinket avspark i den første kampen. 

Wolves har fått en bot på 10 000 euro for forsinket avspark i Europa League-kampen mot Espanyol i Spania den 27. februar. Espanyol, som vant den første kampen, men som tapte sammenlagt, har fått en advarsel for dårlig segregering av supporterne på stadion.

Kilde: Four Four Two

Har du innspill til journalisten?
[email protected]