UEFA-sjefen: – Det er en plan A, B og til og med C

UEFA-sjef Aleksander Ceferin lanserer flere alternative løsninger.

28. mar 2020 kl 19.08 Arve Vassbotten

Er det ett tema vi gjerne skulle hatt noen klare svar på, så er det hva som skjer med 2019/2020-sesongen og Liverpools sjanse til å bli Premier League-mestere for første gang.

På nåværende tidspunkt er alt vi vet med sikkerhet at det ikke spilles noen kamper i Premier League før tidligst 30. april, og at det neste fredag blir holdt ett nytt møte i Premier League om situasjonen.

UEFA-sjef Aleksander Ceferin har nå blitt intervjuet i italienske La Repubblica, om hva han ser for seg at vil skje videre med de europeiske ligaene.

De ulike planene

Heller ikke han har veldig klare svar på hvordan situasjonen skal løses, men lanserer flere alternativer. 

– Det er en dramatisk situasjon, og det viktigste er folks helse og komme seg ut av denne krisen. Vi vet ikke engang når denne pandemien vil ende, men vi har en plan A, B og til og med C. Vi er i kontakt med ligaene og klubbene, og det er arbeidsgruppe, Vi må vente som alle andre sektorer, sier Ceferin.

– Vi kan starte i midten av mai, i midten av juni eller mot slutten av juni. Hvis vi ikke lykkes med det, er sesongen sannsynligvis tapt. Det er også et forslag om å avslutte sesongen på starten av den neste, og den nye sesongen vil da starte litt seinere. Vi må se på hva som er den beste løsningen for de ulike ligaene og klubbene, sier Ceferin.

UEFA sitter med nøkkelen? 

Ifølge The Telegraphs sak rundt sitatene kan mye avhenge av hva UEFA selv velger å gjøre med sine europacuper. Hvis Champions League og Europa League avsluttes uten å fortsette til høsten, og de starter opp sin nye europacupsesong før man kan fullføre sesongen i England, kan det også påvirke Premier League-sesongens videre skjebne.

Ceferin avviser altså ikke at sesongen kan bli annulert, men har heldigvis flere andre løsningsforslag også. 

Det eneste Ceferin er helt klar på er at han ikke planlegger for noen finale i europacupene uten tilskuere.

– Det er vanskelig å se for seg alle kampene bak lukkede dører, men akkurat nå vet vi ikke om vi vil komme i gang igjen med eller uten tilskuere. Hvis det ikke er noen andre alternativer, vil det uansett være bedre å bli ferdig med mesterskapene.

– Jeg kan si at jeg ikke tenker på europacupfinaler bak lukkede dører, sier UEFA-sjefen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]