UEFA håper at alle ligaene kan være ferdigspilt innen 3. august

Men det europeiske fotballforbundet erkjenner at dette kan vise seg å ikke være mulig.

1. apr 2020 kl 20.28 Einar Kvande

Da UEFA hadde videokonferanse med sine 55 medlemsnasjoner i dag var et av scenariene som ble diskutert å avslutte alle ligaene i Europa innen 3. august. UEFA sa at det betyr at man må ta opp igjen seriespillet i andre halvdel av juni. Det europeiske fotballforbundet erkjenner imidlertid at dette kan vise seg å ikke være mulig, skriver Rob Harris i AP News.

UEFA har også skissert flere andre scenarier, andre har tidligere avlustning på sesongen, men UEFA planlegger også for at sesongen muligens ikke kan starte opp igjen før i august.

Det er resultatene fra dette ligaspillet som avgjør hvem som får spille i Champions League og Europa League neste sesong. UEFA var i dag ikke istand til å si noe om når årets Champions League og Europa League vil kunne fortsette. Per i dag står man midtveis i 1/16-finalene.

Tre kamper i ett vindu?

UEFA bestemte seg i dag for å utsette på ubestemt tid alle landskamper som tidligere er blitt utsatt til juni, inkludert playoff-kampene for å kvalifisere seg til EM, et mesterskap som allerede er utsatt til sommeren 2021.

Ett av forslagene som ble luftet under dagens møte var at landslagene kan spille tre landskamper hver under vinduet for landskamper i september, istedet for to kamper. Det betyr i så fall kamper onsdag-lørdag-tirsdag eller torsdag-søndag-onsdag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]