Van Dijk om å spille for tomme tribuner

Champions League-drømmen brast i går, men i tiden fremover er det større bekymringer å ta hensyn til.

12. mar 2020 kl 16.30 Kenneth Baraas

Det ble en skuffende aften for de rødkledde på Anfield i går. Hjemmelaget leverte en meget god prestasjon, men sjansesløseri og enkle mål imot førte til at gårsdagen ble endestasjonen i Europa-sammenheng denne sesongen. 

– Det var en fantastisk kamp i minst 95 minutter. Vi spilte veldig bra. Jeg tror ikke det kan stilles noen spørsmål rundt det, sier Virgil van Dijk, ifølge Liverpool Echo

– Vi sitter selvsagt ikke igjen med noe etter kampen. Vi scoret først, og nok en gang, men så scoret de på slutten - det kan skje. Nå må vi fokusere på Premier League. 

– Vi dominerte kampen og hadde intensiteten som gjorde det vanskelig for Atletico. Men de har en fantastisk keeper, og han holdt dem i live. Han gjorde noen fantastiske redninger, og vi forsøkte alt. 

– Vi forsøkte å presse på for å få det neste målet, men Oblak reddet Atletico flere ganger. Kanskje tre-fire store redninger som jeg husker i farten. Vi forsøkte alt, det er hovedpoenget. 

– Vi var forberedt på måten de spilte på. Jeg mener vi gjorde alt vi kunne for å vinne kampen. 

Aksepterer alle avgjørelser

Det råder en usikkerhet i fotballverden, så vel som i samfunnet, etter utbruddet av koronaviruset, og fotballkamper både utsettes og spilles for tomme tribuner. Premier League har ennå ikke gjort de samme tiltakene som er gjort i de andre store ligaene i Europa, men det vil ikke overraske om det følges etter i England. 

Alle fotballkamper i England kan snart bli spilt bak lukkede dører, ifølge en plan engelske myndigheter har laget for å få bukt med det skremmende koronaviruset, melder The Times.

– Jeg mener hovedaspektet ved fotballen er å spille med fans på tribunen. Vi spiller for fansen, som betaler for å komme og støtte oss. Men det er ikke deres avgjørelse, og det er heller ikke vår, sier nederlenderen.

– Avgjørelsen vil bli tatt av myndighetene og Premier League. Vi får bare vente og se frem til en avgjørelse er tatt. Uansett hvilken avgjørelse som tas, så vil vi akseptere det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]