Van Dijk gir løfte til supporterne før returoppgjøret

Stoppergiganten gleder seg til returoppgjøret mot Atletico Madrid.

11. mar 2020 kl 10.59 Jens Hapnes Rege

I Jordan Henderson og James Milners skadefravær har Virgil van Dijk vært lagets kaptein. Med nederlenderen i ledelsen snudde laget kampen mot West Ham og vant, men mistet den ubeseirede rekken da de tapte mot Watford. I tillegg røk de rødkledde ut av FA-cupen mot Chelsea. 

Lørdag var James Milner tilbake i startoppstillingen, og ledet sine rekker til en sliteseier mot Bournemouth. Nå trengs det bare seks poeng for å vinne ligaen, og det er fortsatt gode muligheter for å ta seg videre i Champions League. 

Skal gi alt

Van Dijk lover full innsats mot Atletico Madrid, i forsøket på å ta seg videre i den gjeveste turneringen. 

– Vi var skuffet ettersom vi ikke ønsket å tape den første kampen - vi ble tatt litt av atmosfæren, sa nederlenderen ifølge Liverpool Echo.

– Men det er kvaliteten deres. De skapte sjanser og det kunne vært 2-0 også, vi skapte ikke mye. Vi vet at vi har 90 minutter på å gjøre det riktig. Vi skal gjøre alt vi kan.

SKUFFELSE: Liverpool har fått smake på sjeldne nederlag den siste tiden. Her depper Van Dijk etter nederlag mot Chelsea.

SKUFFELSE: Liverpool har fått smake på sjeldne nederlag den siste tiden. Her depper Van Dijk etter nederlag mot Chelsea.

Gode minner

Forrige gang Van Dijk og hans kamerater møtte et spansk lag i Champions Leagues utslagsrunder var mot Barcelona i forrige sesongs semifinale. Da snudde de rødkledde 3-0 underlege til seier. Nederlenderen påpeker at laget må ha samme innstilling til onsdagens kamp. 

– Vi kunne ikke gi bort sjanser mot Barcelona heller. Vi må ha samme tankegang. 

– Forhåpentligvis kan vi vinne kampen og spille god fotball, men først og fremst, må vi spille med lidenskap og jobbe hardt. Vi må få alle i gang fra første til siste sekund. 

– Ting kan skje, og de kan være det bedre laget, men alle ønsker å vise at vi vil videre med kvaliteten vår. Vi vil vise at vi fortjener å være i den neste runden.

– Men det er fotball - alt kan skje. Vi forventer en vanskelig utfordring.

Tøff motstander

28-åringen er full av ros til Diego Simeones mannskap. 

– Atletico blir vanskelig, de er et fantastisk lag. De er et av de beste lagene med måten de spiller på. De er aggressive, samlet og har fantastiske spillere som kan straffe oss på kontringer. Vi må ha en fantastisk kveld, alle sammen. 

– Forhåpentligvis kan vi gå videre. Vi har litt tid til å forberede oss, og må være klare for en veldig vanskelig utfordring. Så langt i sesongen har vi stått ved prinsippene våre, og uansett hvem som er på banen vil de gi mer enn 100 prosent. 

– Alle ser frem til kampen og vi ønsker alle å gå videre til den neste runden. Vi vet det er en vanskelig kamp, og vi vil prøve alt for å slå dem. Vi vet hvor vanskelig det blir, avslutter nederlenderen. 

Virgil van Dijk og Liverpool må sannsynligvis holde nullen for å ta seg videre i Champions League. Kampen sparkes i gang 21:00 foran et fullsatt Anfield, og sendes på TV2 Sport 1. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]