– Vi tror vi kan straffe Liverpool

Diego Simeone tror Madrids kampplan kan skape problemer for Klopps mannskap.

11. mar 2020 kl 10.30 Jens Hapnes Rege

Diego Simeone og hans mannskap var på sitt beste mot Liverpool på Wanda Metropolitano. Et heldig mål kombinert med kynisme og en bunnsolid forsvarsmur gjør at Atletico er i ledelsen før returoppgjøret på Anfield. 

Simeone understreker at taktikken vil være lik på Anfield, men at de kan ha noen overraskelser i ermet. 

Velkjent vinneroppskrift

– Selv om vi kan variere hvordan vi spiller, vil Liverpool vite ganske klart hvordan vi skal spille. De vet omtrent hva taktikken vår i kampen vil være etter mine åtte år her. Hvis vi starter bra må vi bare holde det oppe. 

– Dere vet omtrent hva jeg vil gjøre, og lagoppstillingen vår er nok ikke langt unna det dere tror, sa argentineren på tirsdagens pressekonferanse ifølge Liverpool Echo

– Kampen vil kreve at vi er på vårt beste. Vi får se i morgen hvilken kamp det blir og hvilken taktikk vi går for. Vi tror vi kan straffe dem. 

– Vi har en Plan B, selvfølgelig, men det ville ikke vært logisk at jeg skulle fortalt alle planene mine i kampen. 

KYNISME: Simeone understreket i pressekonferansen at kampplanen ville være omtrent lik på Anfield.

KYNISME: Simeone understreket i pressekonferansen at kampplanen ville være omtrent lik på Anfield.

Dårlige minner

Forrige sesong ledet Atletico Madrid 2-0 over Cristiano Ronaldos Juventus i sluttspillet i Champions League, men tapte 3-2 mot italienerne i returkampen, anført av en Ronaldo i storform.  Simeone håper og tror ikke at noe lignende vil skje igjen.

– Vi kunne ikke spille i Torino, de lot oss aldri konkurrere. Forhåpentligvis får vi muligheten til det i morgen, og det vil hjelpe oss. Erfaringer hjelper alltid i livet, men man må sørge for å ikke gjøre samme feil om igjen, sa 49-åringen om fjorårets exit. 

Simeone har aldri gjestet Anfield før, hverken som spiller eller trener.

– Jeg har aldri vært her som spiller eller trener. Jeg har ikke fått muligheten til det. Det er åpenbart en fantastisk stadion og man kan se på TV at fansene er utrolig og er i ryggen på laget. 

– De har hatt noen store kamper her, har snudd kamper og har hatt noen fantastiske snuoperasjoner, men det er ikke bare fansen som driver de videre, det er de gode lagene de har hatt. Det blir en fantastisk kveld, det er det ingen tvil om. 

Korona-viruset

Flere kamper har blitt avlyst grunnet COVID-19, og det tas hele tiden vurderinger fra klubber om hvordan kampene skal spilles. Onsdag kveld skulle egentlig City møte Arsenal, et interessant oppgjør for Liverpool-supportere, men den ble utsatt som forholdsregel grunnet viruset.

Simeone er glad for at supporterne får delta onsdag kveld. 

– Det hadde ikke vært rettferdig dersom vi skulle spilt foran supportere på vår hjemmebane og spille uten supportere på bortebane. Dersom fansen hadde vært borte hadde det avgjort store deler av kampen. Det hadde ikke vært rettferdig.

Taktikkeren fra Argentina mener ikke tapet av Alisson er like alvorlig som mange skal ha det til. 

– Er det en stor boost at Alisson ikke spiller? Nei. Adrian er en god målvakt og har god erfaring for Liverpool og andre lag. Han har hatt gode sesonger i Premier League og vil ikke skuffe Liverpool. 

Diego Simeone mønstrer en nær skadefri tropp, men må ta en sen avgjørelse på om Alvaro Morato skal spille eller ikke. 

Liverpools forsøk på å ta seg videre mot Simeones mannskap starter 21:00, og sendes på TV2 Sport 1. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]