I Belgia avsluttes sesongen som den er - Mignolet blir seriemester

Belgia kommer ikke til å fullføre sesongen i sommer.

2. apr 2020 kl 14.09 Arild Skjæveland

Belgia er første land som tar en avgjørelse, og avlyser resten av sesongen. De kommer ikke til å forsøke å fullføre årets sesong i sommer, slik Premier League, La Liga og flere andre store ligaer vil prøve på.

Det er Het Niewsblaad som melder dette. 

Det mest interessante med det, er at de lar tabellen stå som den er, og med det er Simon Mignolet og Club Brugge seriemestere. De stryker ikke hele sesongen, slik som har vært tema andre steder - deriblant i England, blant annet fra West Hams Karren Brady.

Club Brugge har vært i en lignende situasjon som Liverpool denne sesongen, som helt suverene på tabelltopp. Ledelsen ned til Gent er på 25 poeng.

Ingen rykker ned

I tillegg til at Club Brugge utropes som seriemester, vil Gent gå inn i Champions League-kvalifisering. Charleroi, Antwerpen og Standard Liege skal spille Europa League.

Ingen kommer til å rykke ned - men Beerschot og OH Leuven vil trolig komme til å rykke opp likevel. Nå må avgjørelsen godkjennes av generalforsamlingen før det er offisielt i orden.

Det er også interessant med tanke på Liverpools situasjon. For to uker siden uttalte UEFA-president Aleksander Ceferin at en ikke kan dele ut ligamesterskap til den som leder tabellen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]