Regner med at datoen for mulig oppstart av sesongen blir flyttet ytterligere i dag

Det virker som Premier League-klubbene har akseptert at det ikke er håp om å komme igang med sesongen igjen allerede 30. april.

3. apr 2020 kl 13.18 Einar Kvande

De 20 Premier League-klubbene møtes til videokonferanse i ettermiddag, og under dette møtet har klubbene egentlig bare to reelle alternativer, ifølge BBC Sport.

Det ene er å utsette oppstart av Premier League-sesongen ytterligere, til en ny dato i mai. Alternativt kan man gjøre som i Spania og Frankrike, og bare sette ligaspillet på vent på ubestemt tid.

I Italia har det vært snakk om å starte Serie A igjen i mai, men BBC Sport mener dette virker vel optimistisk.

UEFA har skrevet til sine medlemsnasjoner og bedt dem ikke avlyse sine hjemlige serier. De har samtidig gitt beskjed om at ved å avlyse seriespillet risikerer man at lag fra disse nasjonene ikke får delta i Champions League og Europa League neste sesong.

Fotballstadioner kan bli brukt som sykehus

I Storbritannia er det nå snakk om at Premier League-klubbene kan tilby sine stadionanlegg til helsevesenet i disse tøffe tider. BBC Sport mener det kan gi klubbene litt goodwill tilbake etter at fire klubber, inkludert Tottenham, har benyttet seg av offenlige midler for å permittere stab, samtidig som flere av deres spillere og manager Jose Mourinho tjener over 100 000 pund i uka.

Samtalene mellom Premier League, Football League, spillerforeningen og managerforeningen pågår fortsatt. Klubbene vil bli oppdatert på disse samtalene under dagens møte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]