Det brygger opp til full strid mellom Premier League-klubbene og spillernes fagforening

– Klubber som har råd til å betale spillere og stab full lønn bør gjøre det, mener PFA.

3. apr 2020 kl 10.55 Einar Kvande

Flere Premier League-klubber ønsker å tvinge sine spillere ned i lønn på grunn av koronapandemien, men dette har fått spillernes fagforening, PFA, til å se rødt.

PFA gikk i går kveld ut med en pressemelding der de slår fast at klubber som har råd til å betale sine spillere og stab full lønn, bør gjøre det. 

I pressemeldingen sier PFA at spillerne innser at den øvrige staben er viktig for klubbene deres, og poengterer at de ikke ønsker at øvrig stab skal bli urettmessig permittert.

Den britiske helseministeren gikk i går til frontalangrep på Premier League-spillerne, og ba dem om å ta samfunnsansvar, noe han i ettertid har fått mye kritikk for.

– Premier League-spillerne burde gå med på lønnskutt, og bli med på dugnaden mens kornaviruset herjer, uttalte helseminiser Matt Hancock. 

– Når man ser på hva andre folk ofrer, er det første Premier League-spillere kan gjøre å gi et bidrag, la han til.

Klubber som Tottenham, Newcastle, Bournemouth og Norwich har allerede gått til det skritt å innføre lønnskutt og/eller permitteringer av stab.

Klubbene vil diskutere lønnskutt i dag

Fotballreporter Sam Wallace i Telegraph skriver på Twitter at mange spillere er forbannet og forvirret over at klubbene deres forsøker å tvinge dem til lønnskutt.

Han melder at Premier League-klubbene i dag vil se på muligheter for lønnskutt selv om de ikke skulle få PFA med på dette. Det store spørsmålet er hvor lenge klubbene kan overleve uten at det spilles fotball.

Klubbene mener de har rett til å permittere stab i den situasjonen som er oppstått, noe de hevder de har Regjeringens støtte til å gjøre. 

Lenger ned i divisjonene er det allerede klubber som er på randen av konkurs, og som sliter med å kunne drive ut april måned. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]