Lijnders om livet som online-trener

Liverpools trenerstab kjører nå økter for spillerne online, der man er opptatt av å variere treningene mest mulig fra dag til dag.

3. apr 2020 kl 12.01 Einar Kvande

Korona-viruset setter så absolutt sitt preg på hverdagen også til Liverpool-spillerne. Assistentmanager Pepijn Lijnders anser det som svært viktig at spillerne beholder den fysiske formen mens de isolerer seg i hjemmene sine rundt omkring på Merseyside.

Lijnders forteller til Liverpoolfc.com at livet med hjemmekontor har sine positive sider.

– Jeg innser at dette gjør meg til en mye bedre far og ektemann, ler assistentmanageren.

– Men jeg kan ikke nekte for at jeg gleder meg til å komme igang med fotball igjen når tiden er inne for det, og det er trygt å gjøre det. Vi ønsker å avslutte sesongen, og avslutte den med stil. Vi ønsker å underholde folk, noe som er det viktigste med fotball. Det er jobben vår, slår han fast.

Lijnders er blitt mektig imponert over hvor raskt både spillerne og staben har blitt vant til den nye situasjonen.

– For spillerne handler det ikke bare om å være hjemme, men også om å holde seg i form. Mona Nemmer og Andreas Kornmayer har kontroll på hvilket fysisk nivå spillerne befinner seg på, og sørger for at de får et variert program.  De sørger for detaljene og alle ingrediensene som sørger for at vi beholder vårt DNA i denne perioden. Dette er innbakt i alle treningsprogrammene som Andreas lager.

Trekker frem det sterke samholdet

Lijnders er opptatt av treningsøkter som skal skape interaksjon i gruppen. Gruppearbeid rett og slett. 

–  Yoga er veldig godt egnet til dette, hvor både styrke og fleksibilitet kommer sammen. Jeg visste ikke så mye om det på forhånd, men konsentrasjon og kontrollere pusten som en base for å jobbe med kroppen var interessant. 

– Som Jürgen sa i forrige uke, så savner jeg virkelig guttene. I en lagsport er samhold første bud for å oppnå suksess. Det er når store talenter aksepterer at dette er en lagsport at du oppnår gode resultater. Det er når de tre på topp aksepterer at det også er deres ansvar å forsvare seg, at laget ditt blir et lag andre har grunn til å frykte. Samholdet reflekterer måten vi spiller på. Alle har ansvar for alt.

– Samholdet vårt utenfor banen kommer også godt frem gjennom våre daglige rutiner på Melwood. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]