UEFA er tydelig misfornøyd med Belgias løsning

Lover konkret plan for å få ligaene i Europa ferdigspilt.

2. apr 2020 kl 23.00 Einar Kvande

UEFA, ECA (European Club Association) og de europeiske ligaene har skrevet til sine medlemsklubber i kveld, der de melder at det i innen midten av mai vil bli utarbeidet en konkret plan for å få gjennomført inneværende sesong. Det melder New York Times-reporter Tariq Panja på Twitter.

Planen går ut på å spille kampene som gjenstår i juli og august.

Å stoppe serier som pågår er siste utvei, er hovedbudskapet.

Et av forslagene går ut på å vente med de gjenværende kampene i Champions League og Europa League til etter at de hjemlige seriene har gjort seg ferdig. Det vil i så fall bety at Champions League gjenopptas tidligst i august, om i det hele tatt.

Belgia står ikke høyt i kurs hos UEFA

Det skinner tydelig igjennom at UEFA liker dårlig at Belgia valgte å avslutte sin liga før siste kamp var blitt spilt, samt at Nederland har satt en frist for når ligaen deres skal være avsluttet.

– Avgjørelser om å avslutte hjemlige turneringer er på dette stadiet forhastede og grunnløse, heter det i brevet til medlemmene.

Panja synes timingen på brevet er interessant, i og med at flere europeiske ligaer skal ha videokonferanser med sine klubber i løpet av det kommende døgnet, inkludert Premier League.

Panja minner også de som ønsker å stryke årets sesong helt fra historiebøkene om at det er UEFA og ingen andre som avgjør hvem som skal spille i deres turneringer neste sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]