Mirror:Regjeringen har gitt foreløpig grønt lys til ambisiøs Premier League-plan

Premier League planlegger å starte sesongen igjen bak lukkede dører i begynnelsen av juni.

6. apr 2020 kl 09.25 Einar Kvande

David Maddock i Mirror melder at Premier League har kommet langt i samtaler med Regjeringen angående en oppstart av Premier League igjen i juni.

Mirror Sport forstår det slik at partene er kommet til en foreløpig enighet om å starte ligaen igjen bak lukkede dører. 

Helsemyndighetene håper at koronavirus-utbruddet vil nå sin topp i Storbritannia i løpet av noen få uker, og dersom det holder stikk vil myndighetene gå med på at det spilles fotball i juni underlagt et strengt regelverk.

Planene skal ha blitt diskutert både lenge og vel under et krisemøte på fredag, og partene ble i prinsippet enige om å fullføre Premier League-sesongen dersom situasjonen med koronaviruset skulle utvikle seg slik helsemyndighetene forventer.

Planen er at kampene skal spilles i strengt kontrollerte omgivelser bak lukkede dører. Det er blitt diskutert ekstra tiltak for å holde spillerne i et sterilt miljø i så stor grad som mulig, hvor man begrenser kontakten med andre mennesker.

For å sørge for at fans ikke trekker mot banene under kampene har det vært samtaler med TV-selskapene om å sende ekstra kamper på TV i løpet av juni, og klubbene håper også at noen kamper kan bli vist på riksdekkende kanaler. Sky og BT har rettighetene til å vise noen av de gjenværende kampene, men har ikke kapasitet til å vise alle, og det har vært diskutert å la gratiskanaler slippe til, slik at mange flere kamper kan bli vist til alle.

Dette er de store linjene i planen som er blitt diskutert så langt. Detaljene vil man komme tilbake til når situasjonen med koronaviruset forhåpentligvis forbedrer seg i Storbritannia i månedene som kommer.

Håper på bedring fra midten av april

Premier League er klar over at planen kan bli veltet dersom situasjonen i Storbritannia skulle forverre seg i løpet  av de kommende seks ukene. Dette kan i så fall føre til ytterligere utsettelser.

De britiske helsemyndighetene tror imidlertid at koronavirus-toppen ikke er så langt unna, og har antydet at ting vil begynne å bedre seg i midten av april. 

Det har også vært snakk om at man skal tillate supportere på kampene om situasjonen endrer seg dramatisk til det bedre, men Premier Leagues plan går altså ut på å kun spille kamper bak lukkede dører. Det er da også dette Regjeringen har gitt et foreløpig grønt lys til.

Under møtet fredag ble klubbene fortalt at de skulle forberede seg på en mulig oppstart av ligaspillet igjen i juni, noe som betyr at spillerne må intensivere treningsarbeidet i mai. Under dette treningsarbeidet vil spillerne trolig bli isolert fra omverdenen i så stor grad som mulig. 

Mirror skriver at det vil bli holdt flere samtaler om situasjonen i ukene som kommer, men klubbene er klar over at juni nå virker som et realistisk mål. De fleste lagene har ni kamper igjen å spille, pluss at det også skal spilles noen FA-cupkamper. 

UEFA er i separate samtaler om å fullføre de resterende kampene i Champions League og Europa League i august, noe som igjen kan bety at neste sesong starter senere enn normalt, muligens i september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]