Daily Mail:Flere Premier League-managere, med Jürgen Klopp i spissen, er villige til å gå med på lønnskutt

De fleste Premier League-managerne har tatt en annen tilnærming til koronavirus-krisen enn spillerne.

6. apr 2020 kl 08.31 Einar Kvande

Daily Mail melder at majoriteten av Premier League-managerne er villige til å akseptere et midlertidig lønnskutt. Samtalene mellom klubblederne og managerne har pågått i flere dager, og nå ser det ut til at de fleste managerne er blitt enige med klubbene sine om å gå ned i lønn så lenge det ikke spilles fotball i Storbritannia.

Managerne skal ha gått med på lønnskutt på inntil 30 prosent, slik det er blitt anbefalt av Premier League. Liverpool-manager Jürgen Klopp og West Ham-manager David Moyes er to av managerne som skal ha indikert at de er villige til å gå ned i lønn, og som nevnes eksplisitt av Daily Mail. Bournemouths Eddie Howe og Brightons Graham Potter aksepterte lønnskutt allerede i forrige uke.

Unike kontrakter

Alle de 20 managerne var med på en videokonferanse omkring temaet på lørdag, sammen med klubbenes lagkapteiner. Men managerne var kun med som observatører da Premier League ikke har forsøkt å komme frem til en kollektiv avtale om lønnskutt med managerne på samme måte som de har med spillerne.

Dette fordi managernes kontrakter er unike, så endringer i kontraktsforhold blir en privatsak som hver manager individuelt må komme til enighet om direkte med arbeidsgiver.

The League Managers Association bidrar med råd og advokathjelp til sine medlemmer i alle de fire øverste divisjonene i England, men i motsetning til The Professional Footballers' Association har ikke managerforeningen engasjert seg i det offentlige ordskiftet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]