Så langt har ikke Premier League og alle spillerne funnet en felles løsningKlopp og spillerne har diskutert lønnskutt direkte med eierne

Diskusjoner har pågått siden sesongen ble stoppet.

5. apr 2020 kl 09.24 Arild Skjæveland

Premier League har så langt ikke klart å komme frem til en felles løsning med spillerne om lønnskutt. Etter lørdagens møte skal partene fortsatt stå et stykke fra hverandre. 

Ligaen ønsker at alle spillerne skal gå med på et lønnskutt på 30 prosent over 12 måneder, men spillerforeningen PFA og spillerne skal være skeptisk til klubbenes intensjoner, og om det er riktig løsning med tanke på alle pengene staten vil gå glipp av i skatter ved å gjøre det på den måten.

I Liverpool skal Jürgen Klopp og representantene for spillergruppen ha vært i diskusjoner med eierne Fenway Sports Group siden ligaen ble stoppet, rapporterer Andy Hunter i The Guardian

Det er Jordan Henderson, James Milner, Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum som representerer spillerne. Kapteinen, visekapteinen, og de to som ble stemt frem da spillerne selv skulle bestemme hvem som er tredje- og fjerdevalg som kaptein. Spillerne og manageren skal ha tilbudt seg å iverksette tiltak som sørget for at ingen av de andre ansatte i klubben ville miste jobbene sine i denne krisen.

Frustrasjon blant spillerne

Lørdag ble Liverpool den femte klubben som permitterte ansatte. Ved å gjøre det, skal staten betale 80 prosent av lønningene, mens LFC betaler de siste 20 prosentene slik at ingen ansatte taper på det økonomisk.

Ifølge Hunter er det snakk om ca 200 ansatte. Staten vil betale opptil £2,500 av den ansattes lønn per måned.

At en klubb som Liverpool, som har hatt så gode resultater økonomisk de siste årene, velger den løsningen, setter sinnene i kok både hos supportere og hos sportskommentatorer. Ifølge The Athletic har det ført til frustrasjon også blant spillerne.

«Det blir sagt at det var frustrasjon blant Liverpool-spillerne etter at klubben gikk ut med avgjørelsen om å permittere ansatte, samtidig som deres kaptein Henderson hadde fått offentlig anerkjennelse for forsøket på å samle støtte for helsevesenet», skriver The Athletic.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]