Spillerne ønsker å bidra - men er på kollisjonskurs med Premier League

Spillerforeningen PFA har lagt ut en pressemelding.

4. apr 2020 kl 23.25 Arild Skjæveland

På fredag hadde Premier League-klubbene sitt møte, der de ble enig om å diskutere et lønnskutt på 30 prosent med spillerne.

Lørdag var det møte med kapteinene i Premier League-klubbene, der ligaen la frem hvor mye de risikerte å tape dersom krisen med Korona-viruset utvikler seg på verst mulig måte.

Det ble rapportert at spillerne så skulle tenke over tilbudet. Sent lørdag kveld la spillerforeningen PFA ut en pressemelding.

På kollisjonskurs

I pressemeldingen er det helt tydelig at spillerne og klubbene er på kollisjonskurs. 

Spillerne ønsker, og vil bidra med å gå ned i lønn, og skjønner sin rolle og ansvar i samfunnet under denne krisen, står det i pressemeldingen. PFA mener at Premier Leagues donasjon til helsevesenet NHS er bra, men burde vært mye større, og mener støtten til klubbene nedover i divisjonene bør økes.

Stridens kjerne går på hvordan lønnskuttene skal hjelpe i krisen. Det foreslåtte lønnskuttet fra Premier League på 30 prosent reduksjon er ifølge spillerforeningen over 12 måneder, og over 500 millioner pund i sparte lønninger - men vil samtidig bety 200 millioner mindre i skatt til staten.

PFA spør hva de tapte skatteinntektene vil bety for staten, og er tydelig irritert over kommentarene fra helseminister Matt Hancock, der han tidligere i uken kritiserte spillerne på en pressekonferanse. 

Du kan lese hele pressemeldingen her:

Har du innspill til journalisten?
[email protected]