Liverpool kritiseres kraftig etter permitteringene– Klubben gjorde så mye bra. Nå forsvinner all respekt og velvilje

Liverpool ble femte klubb som permitterte ansatte, og sender regningen til staten.

4. apr 2020 kl 20.02 Arild Skjæveland

Lørdag kom meldingen om at Liverpool gjør det samme som Norwich, Newcastle, Bournemouth og Tottenham. De permitterer flere hundre ansatte - og gir skattebetalerne og staten regningen. 

Pakken som skal hjelpe bedrifter i nød blir nå brukt av styrtrike Premier League-klubber, og det faller ikke i god jord.

«Jürgen Klopp viste medfølelse for alle i starten av denne pandemien, og førstelagsspillerne var tungt involvert i å få Premier League-spillerne til å ta lønnskutt. Så forsvinner all respekt og velvilje. Dette er dårlig, Liverpool», twitrer tidligere visekaptein Jamie Carragher

Med å velge denne løsningen, vil staten betale 80 prosent av de ansattes lønninger. Klubben selv skal betale de siste 20 prosentene for at ikke de ansatte skal lide økonomisk av valget de har tatt.

Den respekterte Sunday Times-journalisten Jonathan Northcroft er en annen som kritiserer Liverpool i dag.

«Hva skjedde med ‘This means more’? Ved å ta skattebetalernes penger for permitterte ansatte, har Liverpool oppført seg som enhver annen virksomhet med kun fokus på fortjeneste. Skuffende opplegg», twitrer han

– Burde visst bedre

Det som er overraskende med at Liverpool velger denne løsningen, er at Tottenham gjorde det samme tidligere i uken og har blitt heftig kritisert i flere dager. At klubben ikke så hvilken negativ oppmerksomhet et slikt valg fører med seg overrasker blant annet Miguel Delaney i The Independent.

«FSG er når alt kommer til alt risikokapitalister. Det er slikt som skjer når du lar slike organisasjoner eie klubber. Men likevel, mange er sjokkert over dette, og kan ikke tro at Liverpool mister den velviljen. Alle beskriver det som et forferdelig valg», skriver han

«Liverpool får mye skryt, men har akkurat permittert sine ikke-spillende ansatte. Dette er en bedrift som har økt omsetningen sin med 77,9 millioner pund forrige sesong, som tar det til 553 millioner euro. Økte overskudd på 42 millioner pund, til tross for 223 millioner pund brukt på overganger. Og de ønsker at skattebetalerne skal dekke kortvarige tap? Wow», twitrer Ewan MacKenna

The Telegraphs Paul Hayward er av skribentene med mest tyngde i Storbritannia. Han mener det er et valg som ikke kan forsvares.

«De ga 43 millioner pund til agenter i fjor. Fire uker etter nedstengningen blir myndighetene bedt om å betale 80 prosent av Liverpools lønninger til sine ikke-spillende ansatte, der klubben betaler de siste 20 prosentene. Det kan ikke forsvares», skriver Hayward.

Søndagens aviser blir neppe lystig lesning for John W. Henry og Fenway Sports Group.

Flere reaksjoner

Har du innspill til journalisten?
[email protected]