Ny hindring ryddet av veien - alle kamper kan vises live på TV resten av sesongen

Potensielt veldig viktige nyheter for å få fullført sesongen.

3. apr 2020 kl 21.01 Arild Skjæveland

«The Saturday 3pm blackout» har blitt sett på som en hindring for å få ferdigspilt sesongen. For kampene som spilles kl. 16.00 kan nemlig ikke TV-sendes i England, på grunn av en bestemmelse som stammer tilbake til 1950-tallet. Den er fortsatt på plass, for å sikre at supportere finner veien til stadion heller enn å se kampene på TV.

Nå ryddes den hindringen av veien, noe som åpner for at samtlige kamper kan sendes direkte på TV. Det er en stor og viktig utvikling for å få ferdigspilt årets sesong.

Når de ni siste serierundene skal spilles blir det uansett for tomme tribuner. Da må kampene sendes på TV for å hindre at supportere finner veien til stadionområdet eller andre steder de kan samles.

Løfter forbudet

The Times rapporterer eksklusivt at «blackouten» nå fjernes for resten av sesongen, noe som gjør at samtlige kamper kan vises direkte.

UEFA har bekreftet at regelen er fjernet, etter henvendelser fra det engelske og skotske fotballforbundet. Det er i England, Skottland og Montenegro (!) de har denne regelen.

Regelverket til det europeiske fotballforbundet ble oppdatert på fredag, der det står at forbudet oppløftes for resten av 2019/20-sesongen, på grunn av Korona-pandemien.

Forhåpentligvis vil dette gjøre det enklere for sesongen å bli ferdigspilt i sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]