Liverpool-kapteinen håper å samle inn flere millioner pund til det britiske helsevesenet

Jordan Henderson har tatt initiativet til et Premier League koronavirus-krisefond.

3. apr 2020 kl 15.10 Einar Kvande

The Times melder at Jordan Henderson organiserer et Premier League koronavirus-krisefond til inntekt for NHS (det britiske helsevesenet). Et tiltak som vil sørge for millioner av pund til en presset helsesektor.

Liverpool-kapteinen har benyttet de siste dagene til å kontakte kapteinene i de andre Premier League-klubbene for å få de med på prosjektet.

Samtalene mellom Premier League-kapteinene pågår fortsatt, men Hendersons initiativ skal ha fått en positiv respons. Spillerne ønsker å samle inn penger til de som jobber i frontlinjen av koronapandemien.

Spillerne ønsker å samarbeide med helseminister Matt Hancock trass i kritikken han har rettet mot dem i forbindelse med spørsmålet om lønnskutt. Dette initiativet har imidlertid ingenting med debatten om lønnskutt i Premier League å gjøre.  

Ønsker ikke oppmerksomhet rundt sin egen person

Henderson håper at spillere fra alle de 20 Premier League-klubbene vil donere penger til fondet.

Liverpool-kapteinen ønsker nå å forhøre seg med NHS og regjeringen om hvordan pengene best kan bli distribuert for å bekjempe koronaviruset.

The Times skriver at Henderson ikke ønsker oppmerksomhet rundt sin egen person i forbindelse med fondet. Liverpool-kapteinen skal være frustrert over at initiativet hans er lekket til pressen. Kilder nær spilleren sier at han bare ønsker å bruke sine kontakter til å støtte sykepleiere og helsearbeidere i deres daglige kamp mot det dødelige viruset.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]