UEFA truer klubbene med at de ikke får delta i Champions League dersom sesongen kanselleres tidlig

UEFA har riset bak speilet klart.

3. apr 2020 kl 14.15 Einar Kvande

Premier League-klubbene er blitt advart av UEFA at dersom de velger å kansellere sesongen tidlig, slik som Belgia gjorde, risikerer de å ikke få lov å delta i neste års Champions League og Europa League.

The Times viser til brevet som er sendt til alle ligaene og fotballforbundene i Europa, der UEFA advarer mot forhastede kanselleringer av seriespillet. UEFA fokuserer på en plan der sesongen blir ferdigspilt i august. Som en følge av dette kan det bli forsinket oppstart av neste sesong.

Direktørene i den belgiske toppdivisjonen har som kjent anbefalt sine klubber at sesongen der avsluttes nå, og at tittelen tildeles serieleder Club Brugge. Men dette må godkjennes av klubbene på et møte den 15. april. Dersom klubbene følger anbefalingen fra direktørene kan de komme på kant med UEFA, og ikke få spille europacup til høsten.

Juli og august

– Vi er sterke i troen på at fotballen kan starte opp igjen i månedene som kommer, under forhold som blir diktert av offentlige myndigheter, og vi mener at avgjørelser om å avslutte seriespillet er forhastede og unødvendige på dette stadiet, heter det i brevet som er signert UEFA-president Aleksander Ceferin, formann i European Clubs' Association Andrea Agnelli og European Leagues-president Lars-Christer Olsson.

– Siden deltakelse i europacupene er basert på sportslige resultater i seriespillet, vil kansellering av ligaene så tvil omkring hvem som skal delta. UEFA forbeholder seg retten til å vurdere hvilke klubber som skal få delta i 2020/21, i henhold til regelverket.

I brevet opplyses det at en hastekomite er satt ned for å se på terminlisten, og denne komiteen jobber for at sesongen skal bli fullført i sommer.

– Deres arbeid fokuserer nå på scenarier der vi benytter oss av månedene juli og august, inkludert muligheten for at europacupene kan starte opp igjen etter at ligaene er ferdigspilt.

– Avslutningen av inneværende sesong må koordineres med starten på den nye. Vi tar sikte på å ha den nye terminlisten klar i midten av mai, heter det i brevet fra UEFA.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]