UEFA-presidenten hinter om at sesongen må avlyses om den ikke er ferdigspilt før september

Aleksander Ceferin vil heller ha fotball for tomme tribuner enn ingen fotball.

5. apr 2020 kl 19.54 Arild Skjæveland

Premier League og UEFA er innstilt og fast bestemt på at årets sesong skal ferdigspilles før en begynner å tenke på oppstart av 2020/21-sesongen - men UEFA-president Aleksander Ceferin advarer om at en ikke kan holde på for alltid.

– Fakta er at vi egentlig ikke vet så mye. Vi venter og ser utviklingen av denne forferdelige situasjonen i verden, i hovedsak for Europa. Fotball er ikke det samme uten supportere, og det er definitivt bedre å spille foran supportere enn uten supportere, sier han i et intervju med tyske ZDF, som er gjengitt av The Guardian

Sloveneren sier at sesongen må være ferdigspilt i løpet av august. 

– Det er fortsatt bedre å spille kampene bak lukkede dører og sende dem på TV. Det er det folk trenger og ønsker, fordi det vil gi positiv energi i hjemmene - heller enn å ikke spille i det hele. Det er det folket ønsker, og det gir positiv energi. Det vil bli i juli eller august, men vi kan ikke spille til september eller oktober, sier han.

Han fikk oppfølgingsspørsmål på om sesongen kunne bli avlyst og strøket.

– Dersom myndighetene ikke tillater oss å spille, så kan vi ikke spille, sier han.

Ingen deadline 3. august

Tidligere har 3. august blitt nevnt som en «deadline», etter at det nederlandske fotballforbundet meldte det på sine nettsider. Den datoen ble avkreftet i en pressemelding fra UEFA.

«Det er ikke sant. Presidenten var veldig klar på å ikke sette noen sluttdato for sesongen. UEFA analyserer nå alle alternativer for å ferdigspille nasjonale og europeiske sesonger i samarbeid med European Club Association og de europeiske ligaene, i arbeidsgrupper som ble satt opp 17. mars».

«Hovedprioriteten for medlemmene i arbeidsgruppene er å bevare folkehelsen. Etter det, er det å finne alternativer i kalenderen for å få ferdigspilt alle turneringer. Vi ser på mulighetene for å spille kamper i juli og august om nødvendig, avhengig av oppstartdato og tillatelse fra nasjonale myndigheter».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]