– Jeg kan ikke se hvordan Liverpool skal bli stående igjen uten tittelen

UEFA-president Aleksander Ceferin gir Liverpool håp om at ligatittelen skal bli deres uansett hva som skjer de kommende månedene.

6. apr 2020 kl 15.37 Einar Kvande

Liverpool trenger ikke å frykte at klubben ikke skal få sitt lenge etterlengtede ligamesterskap, om vi skal tro UEFA-president Aleksander Ceferin.

Koronaviruset sørget for at sesongen fikk en brå stopp den 13. mars, bare ni serierunder før slutt, på et tidspunkt der Liverpool bare trengte seks poeng til for å sikre seg sitt første ligamesterskap på 30 år.

I møter mellom Premier League-klubbene har noen enkeltklubber tatt til orde for å nulle ut sesongen, men UEFA har hele tiden advart mot en slik praksis, og har antydet at de landene som går for en tidlig kansellering av sesongen vil miste sine plasser i Champions League og Europa League neste sesong.

Tror Liverpool blir kronet som mestere uansett

UEFA-presidenten har tidligere antydet at sesongen vil bli kansellert om spillet ikke er kommet igang igjen før utgangen av juni. Sjefen for det europeiske fotballforbundet tror imidlertid at Liverpool vil bli kronet som mestere selv om dette skulle bli en realitet.

Jeg forstår at fansen blir skuffet om det skjer på en tom stadion eller til og med ved et skrivebord, men jeg tror de vil vinne tittelen på en eller annen måte.

– Jeg kan ikke se at Liverpool skal bli stående igjen uten en tittel, uttaler Ceferin til EkipaSN, en sportsavis i Slovenia, gjengitt av Independent.

– Teoretisk er det ikke helt over, men i praksis er Liverpool så godt som mestere. Dersom sesongen ikke kan fullføres, må man annonsere resultatene på en eller annen måte, og da må mestrene også kåres, legger han til.

– Jeg kan selvsagt ikke se noe scenario der mesteren ikke blir Liverpool. Jeg forstår at fansen blir skuffet om det skjer på en tom stadion eller til og med ved et skrivebord, men jeg tror de vil vinne tittelen på en eller annen måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]