The Times:FA tilbyr stadionløsning for å hjelpe Premier League-klubbene med å fullføre sesongen

Det ses på løsninger der kampene kan arrangeres helt fritt for tilskuere.

13. apr 2020 kl 10.45 Kenneth Baraas

FA har lagt frem Wembley Stadium og St George's Park som forslag til nøytrale arenaer som kan hjelpe til med å fullføre Premier League-sesongen. 

Den foretrukne planen er å spille bak lukkede dører når sesongen eventuelt gjenopptas, og FA ser på de to stadionanleggene som alternativer der sikkerhetstiltakene kan overholdes. Tanken er at det tilbyr to løsninger der det er mulig å spille flere kamper om dagen, samt to destinasjoner som lagene kan reise imellom - det er drøye to timers kjøretur mellom anleggene. 

Ser til Tyskland

The Times skriver videre at engelske lag ligger en måned bak i løypa sammenlignet med Tyskland. Bundesliga ser på mulighetene for å komme i gang allerede i starten av mai, mens det i England må utsettes til minimum starten av juni - delvis grunnet mindre testing av COVID-19 blant spillerne. 

Tilbudet om Wembley og St. George’s Park er et av flere forslag, sier en kilde til den britiske avisen.

– Når vi vet mer om lengden av situasjonen og fremtidige løsninger, så vil vi også vite mer om hvilke alternativer som er mulige, sier den samme kilden. 

St. George’s Park blir sett på som en god løsning grunnet sine 228 gjesterom på anlegget, samt 13 fotballbaner som kan brukes til både kamper og treningsøkter. Wembley er også klar for bruk, ettersom den etter de opprinnelige planene skulle brukes til europamesterskapet i sommer. Planen er også at samtlige kamper kan vises på fjernsyn eller stream. 

Premier League skal angivelig følge nøye med på hvordan situasjonen løses i Tyskland, og det er et håp om at det er mulig å finne en løsning som vil være trygg for spillerne. 

– Ideen vokser om at det kan skapes «rene» miljøer i lukkede stadioner uten tilskuere, og supporterne har fremdeles muligheten til å se kampene på forskjellige plattformer, sier Lars Christer Olsson, som arbeider i UEFAs beredskapsgruppe. 

– Vi har et møte neste uke, der skal vi snakke med representanter fra Tyskland. Det er også tegn fra den italienske idrettsministeren at de ønsker å åpne for idrett. 

Olsson la til at neste sesong kan forskyves fra den opprinnelige startdatoen i august, men påpekte også at den må være ferdig innen EM i 2021.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]