Shaqiri om språkbarrieren til januarsigneringen

Sveitseren forteller hvordan Minamino inkluderes av spillergruppen.

13. apr 2020 kl 08.44 Kenneth Baraas

Jürgen Klopp høster ofte ros for at det er en gjennomgående harmoni i spillergruppen - også blant de som ikke spiller fast. 

Xherdan Shaqiri er et godt eksempel på en av spillerne som får kjenne mye på benketilværelsen gjennom sesongen, men også han trekker frem den gode stemningen innad i laget. 

– Jeg er veldig hyggelig med alle sammen, det er ikke noen som jeg har tettere bånd med enn andre. Jeg liker å være hyggelig med alle sammen, og spøke med alle sammen, sier den eksplosive spilleren til Liverpoolfc.com

Skifter ofte over til tysk

Det ryktes hyppig om at 28-åringen skal ønske å skifte beite i neste overgangsvindu, men lite tyder på at midtbanespilleren har tankene andre steder når han snakker om hvordan han er med å inkludere Takumi Minamino i spillertroppen. 

– Selvfølgelig, jeg snakker litt mer med de som snakker tysk. Men det er ikke det at jeg ikke vil snakke engelsk, det er mer fordi de spilte i Tyskland. 

GODT FORHOLD: Shaqiri og Minamino tar det meste på tysk.

GODT FORHOLD: Shaqiri og Minamino tar det meste på tysk.

– Eller for å hjelpe Minamino - han snakker bedre tysk enn engelsk. Det er annerledes i England. Han trenger å venne seg til livet her i England også. Hvis han trenger noe, er vi her, og vi hjelper ham. Han har allerede kommet godt inn i gruppa, og jeg håper han trives her. 

– Vi er ganske mange som snakker tysk, så noen ganger snakker vi bare tysk. Men det er ikke slik at jeg henger sammen med én lagkamerat, jeg liker å være hyggelig med alle sammen, og ha det moro med alle sammen. 

– Det er også viktig for laget - å være som et lag og ikke flere grupper, så det er veldig bra for oss. Vi har det gøy alle sammen, og vi vinner alle sammen. Vi er som en liten familie, og det er veldig viktig. Det er også en stor årsak til den suksessen vi har, avslutter 1991-modellen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]