Han er den eneste i Liverpools tropp som har vunnet klubb-VM to ganger

Når koronapandemien er over håper Xherdan Shaqiri å kunne henge enda en medalje rundt halsen.

11. apr 2020 kl 11.21 Einar Kvande

I 2019 vant Liverpool både Champions League, UEFA Supercup og klubb-VM.

Da Roberto Firmino avgjorde i ekstraomgangene mot Flamengo i finalen i klubb-VM i desember, var det første gang de aller fleste Liverpool-spillerne opplevde noe slikt. Men for en spiller var det annerledes. Xherdan Shaqiri kunne nemlig titulere seg som verdensmester for andre gang. Han vant også klubb-VM med Bayern München seks år tidligere.

– For å være ærlig, så trodde jeg aldri jeg skulle få en karriere som dette. Klubbene jeg har vært i og antall trofeer jeg har vunnet. Det er bare utrolig, sier sveitseren til Liverpoolfc.com.

– Det er ikke mange spillere som kan si de har vunnet Champions League to ganger med to ulike lag, klubb-VM to ganger, mange titler med Bayern München i Tyskland, og mange titler med Basel i Sveits. Det er bare utrolig. Som en drøm jeg lever hver dag, legger Liverpools nummer 23 til.

En jordnær herremann

Shaqiri holder imidlertid beina godt plantet på bakken, trass i all suksessen. 

– Jeg deler dette kun med min egen familie, som er er veldig stolte over det jeg har oppnådd til nå. 

Når koronapandemien er over håper Shaqiri med tiden å kunne titulere seg som ligavinner med Liverpool også.

– Alle ønsker å oppnå så mye som mulig. Men jeg er også fornøyd med det jeg har oppnådd hittil, for jeg kommer fra et lite land. Jeg kan ikke klage. Jeg prøver alltid å holde beina godt plantet på bakken og være meg selv. Jeg forsøker å være fornøyd med det jeg har. Men alle ønsker selvsagt å oppnå så mye som mulig, sier 28-åringen.

– Premier League-tittelen er veldig viktig for denne klubben, og for mange av spillerne her også, for det er ikke så mange her som har vunnet ligatitler. Det er veldig viktig for dem. Store klubber som dette må kjempe for tittelen hvert år. Det virker som vi har en vinnermentalitet her nå.

Da koronapandemien stoppet Premier League-sesongen var Xherdan Shaqiri skadet. En leggskade han fikk på trening i forkant av 2-0 seieren over Manchester United i januar var fortsatt ikke leget. Det vil den forhåpentligvis være når Premier League kommer igang igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]