– Det var ingen som virkelig kjente meg, og det var min egen feil

Luis Alberto forklarer hvorfor han ikke har gode minner fra tiden i Liverpool.

10. apr 2020 kl 22.02 Einar Kvande

Til den spanske radiostasjonen Onda Cero forklarer Luis Alberto hvorfor han måtte komme seg bort fra Liverpool, og hvorfor fotballkarrieren hans først skjøt fart etter at han forlot Anfield-klubben.

Liverpool betalte nesten 7 millioner pund for vingen de hentet fra Sevilla i 2013, men fikk aldri se han på sitt beste. Nå beskriver spanjolen avgjørelsen han tok om å forlate Liverpool i 2016 som den beste han noen gang har gjort.

Luis Alberto slet med å gjøre seg bemerket på Anfield, og ble lånt tilbake til både Malaga og Deportivo de La Coruna i hjemlandet.

Trente alene

Etter overgangen verdt 6,8 millioner pund spilte han bare 12 kamper for Liverpool før han ble solgt til Lazio i Serie A. Der har han så langt scoret 24 mål på 124 kamper.

– Jeg var ikke moden nok da jeg var i Sevilla, og jeg tok steget opp på øverste nivå ganske sent i karrieren, medgir 27-åringen.

– Jeg fikk aldri spille så mye som jeg ønsket i Liverpool. Jeg startet bra i Malaga, og nøt fotballivet i Deportivo før jeg ble skadet. Jeg tok et stort steg opp i Lazio, som er en vidunderlig klubb. Å slutte meg til Lazio var den beste avgjørelsen jeg har gjort i livet mitt.

– I Liverpool var det ingen som virkelig kjente meg, og det var min egen feil. Jeg trente alene i Liverpool. 

Ny kontrakt

Luis Albertos strålende form i Lazio har vekket interessen til klubber over hele Europa, men han kan komme til å skrive under på en ny kontrakt på Stadio Olimpico. 

– Jeg har alltid sagt at Sevilla er mitt hjem, og jeg ønsker å returnere dit, men fremtiden min er i Lazio, så det er praktisk talt umulig nå. Samtalene om en forlengelse av kontrakten er kommet langt, så jeg tror jeg kommer til å skrive under snart.

Lazio lå på andreplass i Serie A da koronaviruset stoppet italiensk fotball. Roma-klubben ligger bare ett poeng bak Juventus med 12 kamper igjen å spille.

– Jeg ønsker å fullføre sesongen. Det er det riktige å gjøre både for de i toppen og de i bunnen av tabellen. Når det skjer avhenger av hvordan pandemien utvikler seg, konkluderer Luis Alberto.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]