Lederen i managerforeningen krever at alle spillere testes for koronavirus før det sparkes fotball igjen

Richard Bevan kritiserer også EFL for å ikke rådføre seg med managerforeningen før man kom med estimatet om at sesongen kan fullføres på 56 dager.

10. apr 2020 kl 20.10 Einar Kvande

Lederen i League Managers' Association (LMA), Richard Bevan, mener at det er uaktuelt å fortsette fotballsesongen i England før alle spillerne er testet for koronaviruset.

Samtidig presiserer han at alle som jobber i helsevesenet og pasienter må prioriteres og testes først.

– Først når det er gjort kan man vi begynne å teste idrettsfolk, mener han.

Fotballsesongen i England er som kjent utsatt på ubestemt tid på grunn av koronapandemien. 

Bevan er nå ute og kritiserer English Football League (EFL) fordi de ikke rådførte seg med managerne før de slo fast at sesongen kan fullføres på 56 dager så snart fotballen kommer igang igjen. Klubbene mottok tidligere denne uken et brev fra EFL der det ble slått fast at man håpet å fullføre sesongen i løpet av sommermånedene.

Alt for krevende terminliste

Bevan mener at terminlisten det legges opp til av EFL er alt for tett.

– Forslaget må ha støtte blant trenerne og managerne. Man får ikke det ved å ikke snakke med dem. Du får ikke noe sluttprodukt eller samarbeid om du bare sender et brev uten å lytte til deres råd eller tanker, siteres Bevan av BBC Sport.

Bevan opplyser at han nå har bedt EFL diskutere oppstart av sesongen igjen med managerne i hver enkelt liga.

– Du må ha spillerne med på laget, og du må ha minst tre uker med trening før man begynner å spille kamper igjen, sier han.

– Det viktigste er folks helse, og det er ikke riktig å kreve at spillerne skal begynne å spille kamper igjen uten at de er i kampform. Jeg ønsker mer debatt omkring dette.

Tester er nøkkelen

Bevan mener at koronavirustester er nøkkelen til å begynne å spille kamper igjen.

– Vi vil ikke kunne komme med noen nøyaktige anslag for når vi kan begynne å spille fotball igjen før mot slutten av april. I Tyskland har man diskutert å begynne å spille igjen i mai, men det er som en direkte følge av at deres myndigheter tester 50 000 personer om dagen. Her til lands tester vi bare 10 000 personer om dagen, selv om myndighetene har som mål å teste 100 000 personer om dagen før måneden er omme.

– Våre managerne ønsker ikke å sende spillerne tilbake på banene uten at spillerne er blitt testet. Men samtidig må myndighetene bekrefte at det er greit at vi gjør dette. Testene må være tilgjengelige for oss først. Dersom det ikke er nok tester må helsearbeidere, pasienter og deres familier prioriteres først.

Bevan opplyser ellers at han har gått med på et lønnskutt på 20% som sjef for LMA, og han opplyser at mange av hans medlemmer har gjort det samme.

– Det fleste managere, om ikke alle, har hjulpet sine klubber finansielt på en eller annen måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]