Premier League-kapteiner forteller om Henderson som initiativtaker

Spillerne viste sitt ønske om å bidra i kampen mot koronapandemien ved å opprette et hjelpefond.

9. apr 2020 kl 19.11 Kenneth Baraas

Onsdag ble det klart at samtaler mellom de tyve Premier League-kapteinene har ledet til at et stort antall spillere går sammen for å starte veldedighetsfondet «#PlayersTogether». Et fond som skal bidra til å hjelpe frontlinjen i det pågående arbeidet med å bekjempe koronapandemien i England. 

Kapteinen i Bournemouth, Simon Francis, er fornøyd med at fondet er oppstartet, og påpeker at det var Jordan Henderson som hadde ideen fra starten av. 

– Det er kraften av at alle kom sammen for den samme saken, sier Francis, ifølge BBC

– Det var Jordan (Henderson) som tok initiativet ved å komme opp med ideen for oss andre, og det var rett og slett en «no-brainer» for oss. Det viser mye støtte i at vi som et fotballsamfunn står sammen som en enhet.

– Vi vet ikke nøyaktig når det faktisk er oppe og går, men det er i alle fall godt å kunne vise hvor mye NHS betyr for oss - det er en sak som ligger nær hjertet til mange spillere. 

EN AV MANGE: Simon Francis er en av et stort antall spillere som bidrar til det nyoppstartede hjelpefondet.

EN AV MANGE: Simon Francis er en av et stort antall spillere som bidrar til det nyoppstartede hjelpefondet.

Ulik størrelse på bidragene

Francis forteller videre at det vil variere hvor mye hver klubb vil bidra med. 

– Det vil være samtaler hos hver enkelt klubb med hvor mye som gis, hva de er komfortable med. Det er mange spillere som spiller utenlands og har familie andre steder. Dermed er det naturlig at de ønsker å gi tilbake til der familiene deres er, noe som er veldig forståelig. 

– Samtalene pågår i hver klubb, Jordan har opprettet fondet, og forhåpentligvis vil det bli distribuert rundt om i hele landet. 

– Det handler ikke om hvem som har satt inn mest penger. Vi konkurrerer ikke med topplagene, det handler først og fremst om å hjelpe. Vi trenger ikke at det kommer ut i pressen hvem som har gjort hva.

– Jeg snakket med Jordan om morgenen den dagen Matt Hancock kom ut med sine kommentarer, så det var dårlig timing. Men dette er absolutt ikke et tilsvar på den saken. Med problemene vi har over hele landet, var det skuffende at han gikk ut mot fotballspillere.

GLAD FOR Å KUNNE HJELPE: Conor Coady var ikke vond å be da Henderson tok kontakt.

GLAD FOR Å KUNNE HJELPE: Conor Coady var ikke vond å be da Henderson tok kontakt.

Ønsker å bidra

Tidligere Liverpool-spiller og nå kaptein i Wolverhampton, Conor Coady, er også glad for at Henderson tok kontakt for å lufte ideen om å opprette et veldedighetsfond. 

– Fotballspillere er gode mennesker. Vi vil prøve å hjelpe de rette menneskene til rette tider, for å sikre at folk får best mulig omsorg. Det er en fryktelig, fryktelig tid vi er i.

– Det handler om at alle kommer sammen, og ikke prøver å rette fingeren mot visse mennesker og prøve å si at noen ikke gjør nok.

– Det var en god idé fra Jordan, å prøve å gjøre noe for de fantastiske menneskene i frontlinjen og andre som jobber så, så hardt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]