Henderson avslører hemmeligheten bak suksessen under Klopp

Jamie Carragher har intervjuet Jordan Henderson for Sky Sports.

2. apr 2020 kl 18.22 Einar Kvande

Jamie Carragher åpnet intervjuet med å spørre Jordan Henderson hvordan livet i selvisolasjon under koronapandemien egentlig er for en profesjonell fotballspiller.

– Vi har fått individuelle treningsprogram som vi skal følge. Det minner egentlig litt om hvordan vi trener i sommerferien, når vi jobber på egen hånd. Vi har en stor gruppesamtale via nettet hver dag, der vi får ulike utfordringer som vi blir bedt om å gjøre. Så vi holder kontakten med hverandre, og det spøkes litt. Helt vanlige saker egentlig. Så langt har det gått bra.

– Manageren er også med i gruppesamtalen. Alle er med der. Staben også. Vi får nye oppgaver hver dag, så de sørger for at vi er travelt opptatt med noe hele tiden.

Champions League-triumfen ble katalysatoren

Liverpool hadde en strålende sesong helt til koronapandemien satte en stopper for all fotballaktivitet. Jamie Carragher ville vite hvordan det var å starte på en ny sesong, etter å ha tapt ligaen med bare ett poeng for Manchester City.

– Jeg vil gå tilbake til tapet for Real Madrid i Champions League-finalen 2018. Det var den verste følelsen jeg har hatt i min fotballkarriere. Vi var mange som følte det slik. Det var vanskelig å håndtere rett etter kampen. Men så spilte vi en god sesong både i Premier League og Champions League, og jeg følte vi ble bedre hele tiden, som lag. Det ga oss energien til å gjøre det enda bedre denne sesongen. Det var tøft å takle at vi tapte ligaen i siste runde, men bare noen uker etterpå fikk vi oppleve det beste øyeblikket i våre karrierer da vi vant Champions League. Så det tok kortere tid å komme på beina igjen da. Vi gikk fra å tapte ligaen i midten av mai til å vinne Champions League i begynnelsen av juni. Det var et stort øyeblikk for oss som lag at vi endelig vant et trofé, og fra den dagen har bare selvtilliten vokst og vokst.

– Vi har bare fortsatt å jobbe hardt, slik vi alltid gjør, og etter dette har vi spilt veldig mye bra fotball.

Liverpool åpnet inneværende sesong med å vinne over Chelsea i den europeiske supercupfinalen, og slo dermed på mange vis an tonen for sesongen.

– Det var en veldig viktig seier for oss som lag, ikke minst siden vi også hadde vunnet Champions League. Vi fortsatte bare liksom med å vinne trofeer. Jo flere trofeer du vinner, jo mer av en vane blir det å gjøre det. Det fører til at du ønsker å vinne mer og mer. Vi vant både supercupen og klubb-VM, og vi har også prestert veldig bra i Premier League. Alt dette var veldig positivt. For vi ønsket ikke bare å vinne et trofé, og så ble det med det liksom. Vi har snakket mye om å forbedre oss som lag, og vinne flere trofeer. Derfor var det viktig å vinne to trofeer til i løpet av bare noen få måneder etter Champions League-triumfen.

Hemmeligheten bak suksessen

Carragher vil vite hva som gjør dette Liverpool-laget så spesielt. Hvorfor dette laget omtrent nekter å tape, og nesten alltid finner en måte å vinne på.

– Det er en holdning og en evne vi har hatt denne sesongen. Vi har vunnet mange kamper og plukket mange poeng på grunn av denne evnen. Jeg føler det var noe manageren begynte å tilføre troppen allerede da han kom til klubben. Jeg husker da han kom til klubben så pratet han om at vi aldri måtte gi opp, og at vi måtte være istand til endre tilnærmingen vår og holdningene våre underveis i kampene. Du står alltid på videre uansett hva som skjer og uansett hva stillingen er. Du holder det gående til siste fløytesignal uansett, for du vet aldri hva som kan skje. Dette har vært noe manageren har terpet på hele tiden, og vi så det tidlig i hans tid her i kampen mot Borussia Dortmund i Europa League, hvor vi kom tilbake på utrolig vis. Vi har vist progresjon over tid på dette området også i Premier League. Dette har pågått i flere år, og er ikke noe som først har skjedd denne sesongen. Men vi har vært svært stabile til å gjøre dette denne sesongen. Jeg har alltid følt at dette er noe vi har jobbet med hele tiden, og nå er det blitt en del av identiteten vår at uansett hva som skjer, så vil vi stå på videre til kampen er slutt.

– Manageren ser etter hvordan vi reagerer på tøffe stunder. Hvordan vi reagerer når vi blir satt under press. Måten vi responderer på når vi møter motstand har spilt en viktig rolle i vårt spill lenge nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]