– Så mye tid med familien har jeg aldri hatt tidligere. Den tiden setter jeg virkelig pris på.

Jordan Henderson tar med seg det positive fra situasjonen han nå er i, og mener alle kan bruke «You'll Never Walk Alone» som inspirasjonskilde i disse dager.

29. mar 2020 kl 13.58 Arve Vassbotten

– Det har vært annerledes, og en utfordring til tider, spesielt når man har tre barn som løper rundt i huset. Men samtidig føler jeg at jeg er i en heldig posisjon, siden jeg har et fint hus de kan løper rundt i eller gå ut i hagen for å leke. Jeg forstår at mange kanskje ikke har den luksusen. At jeg er sammen med kona og barna gjør det selvsagt mye enklere. Det er mange folk der ute som lider mer enn meg, og mine tanker går virkelig til dem. Det setter alt i perspektiv, sier Liverpools kaptein Jordan Henderson i et intervju med LFCTV.

– Fotball er ikke engang i tankene mine for tiden. Selvsagt ønsker jeg og de andre spillerne å komme tilbake så raskt som mulig, og lengter etter å spille fotball igjen, men samtidig forstår man at det er større problemer i verden.

– Vi må bare gjøre vårt beste for å støtte familiene våre, holde oss trygge og lytte til det myndighetene forteller oss. Forhåpentligvis kan denne perioden bli avsluttet så snart som mulig, slik at ting kan gå tilbake til det normale igjen.

– En helt ny test

Kapteinen innrømmer at det har vært en utfordring også for han å holde seg hjemme. 

– Dette har vært en helt ny test. Mine største nedturer i karrieren til nå har selvsagt vært skader. Det var det vanskeligste for meg å takle personlig, men dette er en annen utfordring. Den tiden jeg har kunnet tilbringe med familien min og barna mine de siste ukene, er noe jeg aldri har fått anledning til tidligere. Så jeg jeg prøver å ta med meg de positive tingene.

– Jeg har virkelig satt pris på å være sammen med barna hver dag, og hjelpe de med skolearbeid og andre ting jeg vanligvis ikke gjør. Jeg har prøvd å gjøre det så mye jeg kan, og har satt pris på det. Men når det er 24/7 kan det være utfordrende til tider, som alle vet.

Treningshverdagen har imidlertid blitt ganske så annerledes for Liverpool-spillerne, som til vanlig trener en til to ganger om dagen på Melwood. 

– Det har vært litt annerledes. Vi har fått noen programmer fra klubben, og beskjed om ting vi må gjøre. Men det er som det er utenfor sesong, da får vi også programmer som vi må følge opp gjennom ferien. Men siden vi har en baby, har jeg ikke hatt et fast tidspunkt hver dag. Jeg har bare tatt det på sparket.

– Så langt føler jeg at jeg har holdt meg i god nok form.

Holder kontakten med lagkameratene 

Henderson sier det er mye aktivitet i spillernes Whatsapp-gruppe om dagen, spesielt med morsomme videoer og utfordringer til hverandre.

– Jeg mener det er viktig å holde kontakt med folk, spesielt guttene. Noen takler det annerledes enn andre, og noen av guttene bor alene. De har jeg snakket med, for det må være veldig vanskelig. Men de fleste har familie og barn som gjør det lettere.

Henderson sier han også tror det blir enklere for alle når de nå skal starte med trening over video.

– Det hjelper også de spillerne som synes det er litt vanskeligere å være på egenhånd.

– Det kommer en tid, uansett når det måtte være, der vi må trene som normalt og ganske raskt spille kamper. Jeg er sikker på at alle guttene gjør det de skal for å være klare når vi kan spille igjen.

Henderson kommer også med en hilsen til fansen.

– Prøv å hold dere positive. Dette er den perfekte muligheten til å bruke vår sang. Den vi synger på hver eneste kamp. Tenk på You'll Never Walk Alone. Jeg har sett ting på sosiale medier der sykepleiere synger til den, slikt er veldig sterkt. Dette er en tid der det ikke bare er ord, du må bruke den så godt du kan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]