Lanserer alternativ plan for å utnevne mester etter 29 kamper

En av mulighetene Premier League nå vurderer, er om bare to kamper i hele Premier League skal spilles.

29. mar 2020 kl 12.13 Arve Vassbotten

Fredag snakket UEFA-sjef Aleksander Ceferin om at de har «en plan A, B og til og med C» for hvordan ligaene skal kunne spilles ferdig. 

Også i Premier League jobbes det på høygir om dagen for å finne løsninger på å fullføre sesongen. 

Det skal være en allmenn oppfatning at sesongen nok ikke vil fortsette 30. april, som er den foreløpige datoen som er satt. En styreformann sier til The Times at starten av juni er et mer sannsynlig tidspunkt man kan fortsette sesongen på.

Tre kamper i uka?

Da har klubbene seks uker på å fullføre de ni eller ti gjenværende kampene på før 16. juli, som ses på som en viktig dato. Det er nemlig da TV-selskapenes kontrakter for denne sesongen går til.

Det vil selvsagt sette massivt press på spillerne og klubbene om de må spille tre kamper i uka, spesielt siden cuper og europacuper også kan komme inn i miksen. Både skader og faren for at noen spillere må isoleres med koronavirus er tilstede.

Et av forslagene som nå blir lansert, er at man opphever restriksjonene på 25 spillere i troppen. I dag må åtte av disse spillere ha trent i England i tre år før de var 21 år, mens man i tillegg kan bruke ubegrenset med spillere fra U21-nivå som har trent i England. Om 25-mannstroppen oppheves, kan klubbene legge til ekstra spillere i troppen og signere spillere som er på free transfer. Det åpnes også for at sommerens overgangsvindu kan åpnes tidligere.

Villa vs Sheffield U med avgjørende betydning?

Om ingen andre planer og tiltak kan gjennomføres, lanseres det også en ide om en innskrenket sesong, der man kan avslutte sesongen om bare to kamper til spilles.

Det er kampene Aston Villa mot Sheffield United, og Manchester City mot Arsenal. Begge disse kampene ble utsatt på grunn av finalen i Carabao Cup, og hvis de kampene spilles vil alle lagene ha spilt 29 kamper.

Om man stopper sesongen der, så vil i så fall Liverpool bli mestere, Norwich og Bournemouth vil rykke ned, og kampen mellom Aston Villa og Sheffield United vil få enorm betydning.

Villa vil ha mulighet til å redde plassen og sende Watford ned med seier. Sheffield United kan på sin side ta femteplassen med seier, som kan gi Champions League etter Manchester Citys utestengelse, på bekostning av Manchester United.

Begge disse løsningene flere problematiske aspekter ved seg.

Det ene er hva som da skjer med TV-pengene, noe annet er at det naturligvis ikke trenger å være en løsning flere av klubbene som kjemper om europacupplasser og om å redde plassen setter pris på.

En åpning av overgangsvinduet tidligere vil nødvendigvis ikke bare tilføre spillere, men kan også tappe spillere fra andre klubber. Så dette er nok også aspekter som må vurderes når en endelig løsning skal besluttes.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]