– Når du ser ham på sidelinjen spiller han nesten sammen med deg

Liverpool-duo trekker frem Jürgen Klopps mange gode egenskaper som manager.

9. apr 2020 kl 11.45 Einar Kvande

– Han er en type som er full av liv. Han sørger hele tiden for at spillerne hans må ta ansvar, noe som er veldig viktig for fotballspillere ute på banen. Han er en trener som vet hvordan han skal håndtere deg ute på treningsfeltet også. Noen ganger kan han være tøff med spillerne sine, men av de riktige årsakene. Og det er til stor hjelp ute på banen.

Slik beskriver Sadio Mané sin manager til den siste utgaven av Liverpool FC Magazine.

Naby Keita er like raus med rosen som sin lagkamerat og gode kompis Mané.

– Han forsvarer alltid spillerne sine. For ham er alle spillerne like mye verdt. Han gjør ingen forskjell på folk. Han er alltid der for å forklare ting til deg. Han forteller deg også om du ikke har spilt opp mot ditt beste, noe som ofte er vanskelig for trenere å gjøre. Men det er et valg han har tatt, og det hjelper oss til å kjempe hardere på treningsfeltet og presse oss selv, slik at vi kan spille bedre neste helg. Han kommuniserer på samme måte med oss alle, og det er hva jeg virkelig liker ved ham. I løpet av treningsøktene stopper han deg, forklarer ting og gir deg råd.

– Men han lar deg virkelig få høre det om du mister ballen, skyter Mané inn. 

God til å kommunisere

Duoen er skjønt enige om at Klopp har bidratt til at de er blitt bedre spillere.

– Det faktum at han får deg til å ta ansvar både på og utenfor banen bidrar til det. Han gir deg selvtillit hele tiden. For en spiller handler mye om selvtillit, sier Mané.

Det er Keita enig i, og mener også at Klopp er veldig god til å motivere spillerne under kampene.

– Når du ser ham på sidelinjen spiller han nesten sammen med deg. Du får lyst til å gjøre det enda bedre. Han er nesten som en venn, men samtidig er han en trener som kan kommunisere med alle sine spillere. 

– Da jeg kom hit, måtte jeg finne meg til rette og bli integrert i laget. Jeg respekterte hans valg. Jeg jobbet hardt hver eneste dag. Han forklarer deg hvordan du skal gjøre ting ute på banen, og det er til stor hjelp, slik at du ikke tviler på deg selv når du spiller. Det er det trenergjerningen handler om. Han ser alt. Jeg mener jeg er blitt en mye bedre spiller, men jeg har hatt skader som har holdt meg ute i mange kamper. Han er en fyr som er god til å kommunisere med deg, og som forklarer alt til sine spillere.

Naby Keita har fått 11 kamper fra start og sju innhopp fra benken for Liverpool denne sesongen. På disse kampene har han gjort tre mål.

Lagkamerat Mané har vært fast inventar på laget, med sine 34+4 kamper og 18 mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]