Korona-krisen:Premier League-klubbene vil få utbetalt en del av premiepengene allerede nå

Krisetiltak skal forhindre likviditetsproblemer.

9. apr 2020 kl 09.20 Einar Kvande

Premier League-klubbene får til sammen utbetalt flere hundre millioner pund i premiepenger basert på tabellplasseringen etter sesongslutt. Nå har Premier League bestemt seg for å betale ut deler av dette beløpet allerede nå, for å forhindre at klubbene skal få likviditetsproblemer som en følge av koronavirus-pandemien. Det melder Martyn Ziegler i The Times.

Klubbene kom under sitt møte i forrige uke til enighet om at en del av disse pengene, som blir utbetalt basert på sluttabellen i ligaen, skal utbetales allerede nå. Beløpene som klubbene nå mottar vil variere fra flere millioner pund for lagene i bunnen av tabellen til over 20 millioner pund for de i toppen av tabellen, skriver The Times.

Summen som klubbene vil motta inkluderer også en del av pengene de får utbetalt for hver gang de blir vist på TV.

Har mottatt alt av TV-penger

Det gjenstår fortsatt en fjerdedel av sesongen, men Premier League har allerede mottatt alt av TV-penger for inneværende sesong. 

Premier League-sjefene ønsker å hjelpe klubbene som har mistet inntektene fra kampdager, men ønsker samtidig å holde igjen litt penger i tilfelle sesongen ikke blir ferdigspilt og TV-selskapene forlanger en del av pengene sine tilbake.

Det er spesielt de minste klubbene i Premier League som nå sliter med likvidietsproblemer etter at koronapandemien stoppet fotballen på øyriket. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]