Mister rettighetene til Champions League for første gang på nesten 30 år

NENT Group blir sittende igjen med Europa League og den nye UEFA Conference League i tillegg til Premier League.

9. apr 2020 kl 08.46 Einar Kvande

Kampanje melder at Champions League-festen er over for Viaplay- og Viasat-eier NENT Group, som har hatt rettighetene til å vise denne turneringen i Norge siden 1992.

- Vi har fulgt vårt løfte om å være disiplinerte og ikke legge inn høyere bud enn vi kan regne hjem investeringen, sier NENT-sjef, Anders Jensen til Kampanje.

Han ønsker ikke å kommentere hvem NENT Group tapte rettighetene til. Jensen innrømmer at det ikke var hyggelig å miste rettighetene, men det kom ikke uventet på ham. 

– Vi var ikke engang i nærheten, så noen andre har lagt veldig mye mer penger på bordet, sier Jensen til Kampanje.

Har sikret seg Europa League og UEFA Conference League

NENT Group sikret seg som kjent nylig rettighetene for Premier League i seks sesonger, fra 2022 til 2028, og har i tillegg nå sikret seg rettighetene til Europa League og den nye turneringen UEFA Conference League fra 2021/22 og ut 2023/24-sesongen. 

Samtlige kamper i de to sistnevnte turneringene skal vises på Viaplay, og det vil bli egne studiosendinger og ekspertanalyser. Mange av disse kampene vil også bli sendt på NENT Groups premiumkanaler, i tillegg til at et utvalg kamper også blir tilgjengelig på gruppens fri-TV-kanaler.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]