FA advarer Premier League-klubbene mot alvorlige økonomiske konsekvenser

Det fryktes også for eksistensen til ligaer og lag nedover i systemet.

7. apr 2020 kl 16.46 Kenneth Baraas

Hovedmålet skal være å fullføre inneværende sesong, med et håp om å få til nettopp det i sommermånedene, og det understreker også styreleder i FA - Greg Clarke. 

Dog påpeker også Clarke usikkerheten rundt situasjonen, der ingen vet hvor lenge tiltakene vil vare. 

– Når vi kommer tilbake til spørsmålet om usikkerhet, er det ingen som vet hvor lenge dette vil vare eller hvor lenge det er nødvendig med tiltak, selv om den daglige smitteraten er redusert. Regjeringen vår er med rette forsiktig da menneskeliv står på spill, og forsvarlighet er vårt eneste fornuftige alternativ, sier Clarke, ifølge Football London

– Vi er opptatt av å avslutte den profesjonelle fotballsesongen, da dette vil være med å løse problemene rundt opprykk og nedrykk, samt hvem som vil vinne. Imidlertid kan det hende at vi ikke er i stand til å fullføre sesongen, da fotball ikke er vår prioritet, men menneskeliv, og vi vil følge regjeringens retningslinjer etter hvert som pandemien utspiller seg.

– Vi står overfor faren for å miste klubber og ligaer når økonomien kollapser. Mange samfunn kan miste klubbene i sine hjerter. 

– Fotballen står overfor økonomiske utfordringer som er utenfor den villeste fantasi for de som driver den.

Fotballen står overfor økonomiske utfordringer som er utenfor den villeste fantasi for de som driver den - Greg Clarke, styreleder i FA
ADVARER: Greg Clarke sender også et varsel til de rikeste klubbene i England.

ADVARER: Greg Clarke sender også et varsel til de rikeste klubbene i England.

Gjelder også øverste nivå

Clarke advarer også om at Premier League-lagene ikke er immune mot disse alvorlige scenariene, og anbefaler klubbene om å lage planer for tiden fremover. 

– Alle burde forstå at Premier League-klubbene ikke er immune mot innvirkningen av dette, og selv om de påvirkes i ulik grad, er den potensielle økonomiske økonomiske effekten enorm.

– Vi må ha en plan for å sikre at engelsk fotball ikke blir innskrenket dersom denne sesongen skal gå tapt og neste sesong blir ødelagt. Vi håper at vi ikke trenger denne planen, fordi vi alle er fast bestemt på å fullføre den profesjonelle fotballsesongen, men vi vil være gale om vi ikke utviklet en slik beredskapsplan. De som i så fall ville mistet klubbene fordi engelsk fotball ikke tok utfordringen, ville med rette kunne dømt oss hardt.

– Det er på tide at partene blir enige om felles avgjørelse for å redde spillet vårt. Bidra. Fotball er et lagspill og nå er det tid for samarbeid, avslutter Clarke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]